Skocz do zawartości

Jak podnieść obroty jałowe w 318tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak podnieść obroty czy jest jakaś regulacja na pompie czy trzeba na komputer jechać.

Oczywiście szukałem odpowiedzi

Opublikowano
Obroty mozna podnieść jedynie przy pomocy komputera .
Opublikowano

Nie jedynie bo można nastwnikiem na pompie wtryskowej

Opublikowano
  • Autor

Nie jedynie bo można nastwnikiem na pompie wtryskowej

Nastawnik na pompie w którym jest miejcu jest to śruba jak starszych modelach czy cos innego bo zdjęcui kolektorów niewidziałem nic do ustawiania. DZIĘKUJE Z GÓRY ZA POMOC

Opublikowano
Na pompie wtyskowej jest takie "prostokątne pudełeczko" do którego dochodzi przewód paliwowy i wiązka kabli. Jest on przykręcony do pompy na 4 śruby (w tym że jedna ma nietypowy klucz). Przesuwając go do przodu lub do tyłu regulujesz wtrysk - z tym że przesunięcie musi być niewielkie (mam na myśli niecały mm)
Opublikowano
Blagam was .Nic tam nie ruszaj a jak chcesz tak bardzo to podlacz kompa i bedziesz mogl sobie ustawic jak nalerzy .Nawet delikatne ruszenie nastawnika juz nie mowie o milimetrze bo to zadurzo .To musi byc dokladnosc .PANOWIE BLAGAM BEZ TAKICH PODPOWIEDZI :nienie:Tam sie reguluje dawke paliwa .To nie jest durzy fiat ze sobie pokrecisz. :nienie:
Opublikowano
Pytał? To mu udzieliłem odpowiedzi. A co zrobi (będzie sam grzebał czy pojedzie do pompiarza) to już jego sprawa
Opublikowano
  • Autor
Super dzięki za uwagę .Miałem diesla 2 jette wolkswagena ale tam było wszystko na śrubki także coś kumam ,jadąc do mechanika to trzeba kilka razy bo oni się uczą na nas i to jeszcze trzeba zapłacić ale jak sam ustawiłem to autko chodziło jak szwajcarski zegarek(mówię o jetcie).
Opublikowano
No tak tam mogles ustawic [chodzi o jete] sobie jak chciales .W tds juz tak sie nie pobawisz :nienie: