Skocz do zawartości

Brak iskry na świecach w bmw e36 (1,6) 93 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem. Podczas jazdy przy wciśnięciu sprzęgła moje auto zgasło i już nie odpaliło. Sprawdzali go mechanicy, nie ma iskry na świecach. Wymieniłem: cewkę, czujnik położenia wału, sterownik modułu zapłonowego, wycięty został immobilizer. I dalej nic. Podejrzana sprawa. Samochód był podłączony pod komputer który nie wykrył żadnych błędów. Mechanicy rozkładają ręce. Może ktoś miał podobny przypadek. Proszę o pomoc.
Opublikowano

Jesli chcesz miec wycięty immobilizer musisz sobie sprawić inny komputer do silnika - taki ktory nie ma włączonego immobilizera! Gdzieś o tym czytałem, zdaje się na bimmerforums.....

Z tego co pamietam to takze nie da sie "podmienic" kompa w celu diagnostyki, bo immobilizer nie będzie pasował...... ale tu moge sie mylic bo dawno temu to czytalem ;-)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dzięki koledzy. Byłem u elektromechanika, dużo się napracowali ale doszli, poszedł sterownik od komputera i musiałem kupić nowy koszt ok. 450 zł z wymianą ale teraz jest ok i auto nawet lepiej odpala.