Skocz do zawartości

M50B20-Na zimnym silniku za niskie obroty,szarpie,przygasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem na zimnym silniku (czyli na benzynie bo na gaz nie zdąży się przełączyć) szarpie sa za niskie obroty tak jakby nie załączyło się ssanie . Spadają obroty , silnik przygasa tak jakby niekiedy nawet zgaśnie. Jak rozgrzeje się za niebieskie pole ok.30 stopni i jest już ok na benzynie jak i gazie . Tylko chodzi mi o zimny silnik wtedy co tak szarpie to chodzi zawsze na benzynie bo to sekwencja i się nie zdąży przełączyć.

Świece świeżo wymienione na NGK (bkr6ek) filtry ok . co to może być ??? pomocy ???

pozdrawiam :)

Opublikowano

co masz na myśli ze miesza instalacja gazowa ???

dodam że jeśli wyłączę całkowicie sekwencje przełącznikiem , przełączę na benzyne tylko to jest to samo .

Opublikowano

był przypadek że gaz dostawał się do kolektora przez nieszczelny parownik i rano były takie efekty

radziłbym zakręcić gaz na butli i pojeżdzić na samej benzynie

przy dwóch zasilaniach trudno stwierdzić co powoduje te kłopoty

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam mam taki sam problem ze swoja e36. byłem nawet w salonie bmw i nic podłaczenie do kamputera nic nie wykazało. sade lambde wymienilem na nowa. wszystkie czujniki również. wymienione przepustnica i przepływomierz. swiece sa nowiutkie. a co najciekawsze to nie wina gazu bo przed zalożeniem sekwenjci bylo to samo. prosze o pomoc sprawdze kazda propozycje
Opublikowano
witam mam taki sam problem ze swoja e36. byłem nawet w salonie bmw i nic podłaczenie do kamputera nic nie wykazało. sade lambde wymienilem na nowa. wszystkie czujniki również. wymienione przepustnica i przepływomierz. swiece sa nowiutkie. a co najciekawsze to nie wina gazu bo przed zalożeniem sekwenjci bylo to samo. prosze o pomoc sprawdze kazda propozycje

Sprawdź szczelność układu dolotowego powietrza,jeśli silnik łapie lewe powietrze za przepływką to komputer źle dobiera mieszankę . No i silniczek krokowy on też może powodować takie obiawy