Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy i koleżanki jak w temacie objaw to jak zapodam z 2 na 3 to obroty z 5k jakoś tak ślamazarnie spadają do 3k i dopiero się zaczynaj podnosić no i jak otwarłem maskę to troszkę czuć ale nie wiem czy to sprzęgu bo dawno tego zapachu nie czułem, hamulce były zimne wiec to raczej nie one :) pytanie brzmi jakie polecacie zestawy znalazłem coś takiego jest to coś warte http://cgi.ebay.com/ebaymotors/F1-RACING-STAGE-1-CLUTCH-KIT-92-95-BMW-325-2-5L-M50-E36_W0QQitemZ350217221856QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item518a92b6e0 oczywiście widziałem zestawy luka czy tam Sachsa i cena jest tak jak ich więc co o tym myślicie ?? i jaki tam jest zamach?? i czy ktoś odchudzał koło zamachowe jak tak to może da jakieś wskazówki i czy w ogóle jest sens był bym zapomniał BMW E36 2,0 m52

Pozdro

Opublikowano

W M52 masz koło zamachowe dwumasowe - w odchudzanie raczej bym się nie bawił (trzeba je rozebrać na części pierwsze)

Odnośnie sprzęgła z linku - nie znam ale wszystko co jest pomalowane na niebiesko omijam szerokim łukiem :wink:

Ja bym kupił sprzęgło LUK-a lub SACHS-a. Zresztą i tak niedawno zrobiłem bo tez wymieniałem sprzęgło :mrgreen:

Opublikowano
hmm oki czyli odchudzanie raczej sobie daruje a co do sprzęgła to też mi polecają Sachsa bo podobno lepsze od luka, sam wymieniałeś jak tak to może dasz wskazówkę na co uważać i zwrócić uwagę bo zamierzam sam to robić
Opublikowano

Sachs i LUK są w tej samej cenie ale ostatnio Sachs nie popisuje się bezawaryjnością swoich produktów - dlatego zdecydowałem się na LUK-a (również dlatego że oryginalnie też był LUK)

Wymiana nie jest skomplikowana. Trzeba odkręcić układ wydechowy więc zaopatrz się w dwie uszczelki między kolektorami a rurami wydechowymi. Na wszelki wypadek kup w sklepie (z możliwością zwrotu) uszczelniacze na wał, wałek sprzęgłowy i wybierak - jak się okaże że ciekną to zmień.