Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój samochód to e39 523, w którym mam problem z obrotami. Otóz obroty wogóle mi nie falują, tylko zacinaja się tzn. np. po zmianie biegu podczas jazdy dociągam do 3000obr/min i tak stoja lub tez nieznacznie wzrosną, to trwa kilka sekund, nawet po wyrzuceniu na luz. Dopiero zmiana biegu zmienia całą sytuację i jest wtredy normalnie. I tak właśnie myśle o lince od gazu i o przepustnicy. Co o tym sądzicie?
Opublikowano
Hmm... sam już nie wiem. Chociaż gdyby to był silniczek krokowy to też powinny mi falowac obroty, a tak nie jest. Chodzi mi ciągle po głowie ta przepustnica i wytarta linka od gazu.
Opublikowano
Wyczyść i sprawdz czy działa silniczek krokowy,zacinającą się linkę czuć pod nogą.Inna opcja to instalacja gazowa jak jest w aucie coś szwankuje.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odnawiam temat. Podłączyłem samochód pod komputer i nie wykazało żadnych błędów. Dodatkowo wyczyściłem silniczek krokowy i przepustnice i nie ma poprawy. Co proponujecie?