Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam podst.wersje betki czyli wszystko na korbki,szyberdach,okna.

W rozpisce bezp.znalazlem iz bezp nr 1 odpowiada za szyberdach,sprawdzalem i takowy u mnie jest ,pytanie po co jezeli mam szyber na korbke.

Czy to oznacz ze mam puszczona instalacje i wystarczy tylko dokupic silnik i stane sie szczesliwym posiadaczem szyberdachu elek?

Druga sprawa to taka ze jak zdejme boczki z przednich drzwi to jest tam dodatkowy wtyk,mniej wiecej tam gdzie powinien byc silnk od szyb,a noze to do glosnikow?choc takowych w drzwiach nieposiadam hehe.

Moze ktoks przerabial z korbek na elek.Bede wdzieczny za kazda pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego jeżeli masz rozszerzoną wiązkę elektryczną to możliwe że przewody dochodzą

ale potrzebne jeszcze wyłączniki itd

poza tym często z tymi bajerami są kłopoty

Opublikowano

Spoko,spoko pomyslowy Dobromir rozklini i to,rozebralem dzis szyberdach i wszystko pieknie tylko ze niema tam wtyki na silniczek,ale po zdemontowaniu mechanizmu manual tz korbki :lol: silniczek pasuje idealnie trzeba tylko jakos podpiac go.Sa tam przewody od podswietlania ,moze jakos sie pod nie podepne.

Macie jakis pomysl?

Druga sprawa to te wtyki w drzwiach podpielem pod nie silniczek od szyberdachu pasuje idealnie przynajmniej na oko hehe,no ale niechula wiec niewiem co jest moze niemam bezpiecznika na szyby,bo jak juz wspominalem nie mam elek szyb.

Wiecie moze ktory za to odpowiada?

Opublikowano
Kolego odkop na forum stare tematy i znajdziesz bo już było na ten temat dużo :D A z podpinaniem silniczka pod wiązkę oświetlenia to stanowczo odradzam,pociąg sobie osobny kabel zasilania i przez przekaźnik się podepnij.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

Ok,tak wiec z elek. lepiej niemiksować :lol:

A co powiecie o tej dodatkowej wtyce w dzrzwiach,do czego ona może być?

Po mojemu to dwie opcje,silniczek od szyb,albo glosniki.

Dodam ze ta wtyka wyglada tak samo jak ta od silniczka do szyberdachu i idealnie pasuje bo go podpinalem,ale niechula.

wiec jak myslicie co to jest,no i o ten bezpiecznik chcialem spytac,co z nim?

Opublikowano

kolego w drzwiach masz kilka opcji to może być wtyczka od centralnego, tak jak mowisz od glosnika (syka) lub od szyb elektrychnych.

A ten bezpiecznik jest za pewne wsadzony standardowo jak wiele opcji o ktorych myśle że nawet nie wiesz.

Pozdrawiam.

a tak wogóle to powiem jeszcze że na twoim mjejscu jeśli nie jesteś elektronikiem samochodowym to lepiej nie majstruj przy tym bo przez głupie błędy możesz troszke namieszać w kompie.