Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
land cruiser i eot :)

Jeżeli terenówka - tylko Land. Reszta to pseudo terenówki i SUVy.

Jeżeli benzyna - Cayenne.

Jak musi być klekot to z tego zestawu bym brał X5. Jakościowo i cenowo wszystkie są porównywalne a buda nakbardziej mi się podoba.

Jest jeszcze MB GL. Będzie droższy ale to naprawdę świetny samochód.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
land cruiser i eot :)

Jeżeli terenówka - tylko Land. Reszta to pseudo terenówki i SUVy.

Jeżeli benzyna - Cayenne.

Jak musi być klekot to z tego zestawu bym brał X5. Jakościowo i cenowo wszystkie są porównywalne a buda nakbardziej mi się podoba.

Jest jeszcze MB GL. Będzie droższy ale to naprawdę świetny samochód.

Merc G klasa jako terenówka nie ustępuje Land Roverowi nic a nic.

W Cayenne nie ma nic ciekawego w sumie, to już lepiej Touarega sobie kupić, tańszy dyżo, chyba że turbo ale to już inne pieniądze. Wolałbym MLa albo X5 zdecydowanie. ;)

Opublikowano

Cayenne ja stanowczo odradzam, trzymać się jak najdalej :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozdrawiam

Możesz rozwinąć myśl ? Nie słyszałem żadnych negatywnych opinii poza spalaniem :)

Opublikowano

Pozdrawiam

Możesz rozwinąć myśl ? Nie słyszałem żadnych negatywnych opinii poza spalaniem :)

Pisałem już wcześniej. Mój sąsiad ma, zarówno Turbo jak i S-a. S-ka to US spec., takiego chamskiego plastiku i słabych materiałów w środku dawno nie widziałem. Turbo ma przebieg ok. 10k km, wykonanie trochę lepsze ale bierze olej w ilościach 1l +/1000 km i ostatnio zajmuje się raczej staniem w serwisach. Swoją drogą serwis też pozostawia sporo do życzenia, w ASO mają jakąś chorą stawkę za godzinę ( nawet jak na ASO ), jest 1 w miarę ogarniający sprawy mechaniczne bodajże w Jabłonnej, to niedziałające WEBASTO naprawiali mu ostatnio 2 miesiące, nie odbierali telefonów itp, generalnie chore sytuacje, w końcu się okazało, że auto zostało nie ruszone a w baku zostawili mu 2l paliwa :wink: Wspomniane przez Ciebie spalanie z tego co pamiętam, w mieście 23+, w trasie 18+ (Turbo) a jeździ wolniej od mojej mamy, gdzie jej X5 35d w trasie pali 12 :8).

Ja na miejscu Fux wybrałbym z tej trójki : X5 35d/ Disco IV w nowym dieslu / ew RR TDV8 .

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja na miejscu Fux wybrałbym z tej trójki : X5 35d/ Disco IV w nowym dieslu / ew RR TDV8 .

Ten ostatni odpada. Budżet za niego jest troche nie na miejscu. Szkoda kasy, skoro Disco 4 lub X5,6 można wyrwać za grubo mniejsze pieniądze...

Jeszcze jedno. Patrząc na spadki wartości, to LR zdecydowanie ma mniejsze tendencje spadkowe. No cóż prawo podaży i popytu odwrotne, niż w BMW.

Ex A.G. robi jednak swoje...

Opublikowano

FUX, a do czego będziesz tego auta używał ? I jak jeździsz, szybko/spokojnie ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Głównie asfalty. Czasami także zawodowo musze wjechać w pola, działki, polne drogi. Dzisiaj mam Forestera poprzedniej generacji. potrzebyje czegoś w automacie, dieslu, o wiekszej ilości miejsca.

Jeżdżę raczej szybko... :wink:

Nie wiem jak jeździ Disco IV (wiem jak jeździ III i jedyne co mi się w nim nie podobało to stosunek masa/moc), ale myślę, że z X5 35d będziesz zadowolony.

Pozdrawiam

Opublikowano
wiem jak jeździ III i jedyne co mi się w nim nie podobało to stosunek masa/moc

Pełna zgoda, lecz 4 ma już 245KM i radzi sobie całkiem dobrze.

Wiadomo, że bawara z 35 jest zdecydowanie szybsza. Mnie do Disco przekonuje przepiękny środek, choć paru rzeczy z X5 brakuje...

Ja generalnie darzę LR sporym sentymentem, mieliśmy w domu 2x Disco i RR, do dziś mamy II-kę i to naprawdę przyjemne auto, bardzo uniwersalne, nadaje się i w teren, i do jazdy na codzień. Gdy kupowaliśmy X5, myśleliśmy właśnie nad III, ale jednak trochę zbyt wołowata jest .

Pozdrawiam