Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w sobotę mam zamiar wymienić wahacze w BMW e34 525 TD rok 95.

Będę to robił pierwszy raz i dlatego moje pytanie:

Czy mogę się spodziewać jakiś kłopotów ? (ewentualnie na co zwrócić uwagę).

Jeżeli któś juz wymieniał sam te elementy to proszę o podpowiedź, a może jakiś opis :lol:

Pzdr.

Opublikowano
Największy problem na jaki ja się natknąłem to taki że nie mogłem wybić sworzni wachaczy , po konsultacjach dowiedziałem się że trzeba uderzać w wachacz nie od spodu (bo to go jeszcze bardziej zakleszcza) tylko z boku , wtedy puszcza .Jak ktoś ma to może użyć ściągacza , ale to nie jest konieczne. Mówie tutaj o wachaczach górnych , obie strony wymieniłem w około godzine , bez używania kanału.
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ściągniesz to kopytko i odkręcisz wahacze dobrze młotem walniesz to wymiana bajka, sam osobiście robiłem to ze 4 razy :mrgreen: :wink:
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ściągniesz to kopytko i odkręcisz wahacze dobrze młotem walniesz to wymiana bajka, sam osobiście robiłem to ze 4 razy :mrgreen: :wink:

Zgadza się, ale do ustawienia nowego wahacza przyda się druga osoba, która przytrzyma całą piastę :norty:

eeeeeee.. ja sam całe zawieszenie u siebie wymieniałem i to sam a auto stało na pustakach tydzień, nic trudnego, nawet same wahacze tez sam bez pomocy, po ciemku z latarką w rękach i w dzień w deszcz :D

Zawsze sam :mrgreen: :8)

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg