Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam pytanie. od pewnego czasu przymierzam sie do zmiany nadwozia, szukam bogatszej wersji :D . jeżdże na silniku 2,4td i na takim chce pozaostać :cool2: . interesują mnie autka o pojemnościach 3.0 4.0. po prostu chcę tam wlożyć moją jednostkę napędową. orientujecie sie czy dużo z tym czeka mnie pracy. jedni twierdzą,że todzień roboty :P , inni ,że czeka mnie żmudna robota przy elelktryce :nienie: . robił z was ktos cos takiego???

pozdro :8)

Opublikowano
najlepiej jakbys znalazl bude z diesla bylo by troszke latwiej, ale jak juz masz do benzyny wstawiac to napewno silnik z cala elektryka plus komputery wszystkie kostki tez sa inne skrzynia , niewiem jak z bakiem chyba tez trzeba, to naprawde troche roboty. ja wolalbym dokupic ew.wyposarzenie":D albo szukaj budy z pod takiego samego silnika lub 2.5 td
Opublikowano

Owszem,czeka Cie żmudna praca przy elektryce i nie tylko.Wszystkie wiązki,komputery,OBC,część modułów może być inna.Oczywiście o zawieszeniu pamiętasz?

Tak jak kolega pisze-znajdź wypasioną bude z diesla.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Wielu ma wiedze,niewielu pisze-niestety się posypało... Poszukaj,może coś znajdziesz.Generalnie byłbym właśnie za taką opcją -sprzedać to co masz,kupić taką E34 jaką chcesz.Przekładanie to sporo roboty...
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

niestety silnik 2.4 td to najstarsza jednostka napędowa w e34, pochodzi jeszcze z wcześniejszej piątki. Liczy chyba już 30 lat. W e34 mamy w nim już standardowo turbo i elektroniczną pompę wtryskową :) Jeśli chcesz ten silnik (sam uważam go za najlepszy silnik diesla) przełożyć do wersji benzynowej lub jakiegoś 2.5TD/tds to musisz liczyć się również z przekładką kompletnej instalacji elektrycznej silnika. Tu nawet pedał gazu jest podpięty pod potencjometr jeśli zauważyłeś.

Chociaż ja bym wolał przełożyć lepsze wyposażenie do swojej budy (chyba, że u Ciebie karoseria jest w bardzo złym stanie)

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
nom wiem :wink: ,że to najsilniejsza i najbardziej mniej zawodna jednostka diesela :cool2: . u mnie mankamentem jest karoseria :mad2: i szukam jakiejś zdrowej i już z "wypasionym" :norty: wyposażeniem ;D mam już dwa takie silniki z pelnym osprzetem teraz czas na karoserię i będę mial zajebiaszczą bawarkę :8)
Opublikowano

Najprościej, najszybciej i najtaniej byłoby kupno nowego autka. Ale jeżeli masz czas i trochę (trochę więcej) wiedzy to żaden problem- nie ma rzeczy nie możliwych.

Powodzenia i oczywiście opisz jak idą postępy :)

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."