Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

raczej owe czynności tym fejsem bym sonie odpuścił (carsoft mimo iż ma funkcję zmiany języka nie jest doskonały )

jeśli zmienisz tym język prawdopodobnie w module lcm i ike znajdą się błędy "invalid area network"

poczytaj na forum jakie kable i jakie programy dadzą ci 100% pewności że zmiana języka nie przyniesie negatywnych skutków

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
raczej owe czynności tym fejsem bym sonie odpuścił (carsoft mimo iż ma funkcję zmiany języka nie jest doskonały )

jeśli zmienisz tym język prawdopodobnie w module lcm i ike znajdą się błędy "invalid area network"

poczytaj na forum jakie kable i jakie programy dadzą ci 100% pewności że zmiana języka nie przyniesie negatywnych skutków

Kolego sebek2407 czy takie bledy po carsofcie mozna jakos naprawic?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, potrzebuję pomocy, po nieudanej próbie zmiany języka carsoftem nie działają mi prawidłowo wskaźniki, nie mogę przywrócić stanu pierwotnego(język zmieniłem na angielski ale widzę to tylko w komunikatach, bc nie działa)bo niby wszystko ładuje się do końca, potem jest komunikat o wyłączeniu stacyjki na 10sek i wtedy na wyświetalczu mam eeprom ike. Czy da się to naprawić jakimś lepszym programem a jeśli tak, to czy potrzebny jest wsad z podobnych wskaźników bo nie wiem od czego zacząć?

pzdr

Opublikowano

Jednak akurat języka nie mogę tam zmienić, myślę, że może też dlatego, carsoftem mi się nie udało. Zastanawiam się nad zakupem zegarów, może moje były trafione od początku...

Mam pytanie jeszcze do tego DIS-a, czy nim da się na nowo zaprogramować eeprom w moich czy też do tego potrzebne są sprawne zegary w celu ściągnięcia wsadu?

pzdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżę temat, bo może komuś się to przyda w podobnej sytuacji.

Stan obecny jest taki, że po podłączeniu innych zegarów(konkretnie podobny model i rocznik ale z "anglika")i zgraniu ich carsoftem a następnie podmiance na moje i wgraniu(bez zmian ustawień)moje liczniki ożyły. Prawdopodobnie jednak będzie potrzebne kodowanie, bo np mid nie wyświetla danych komputera pokładowego.

pzdr

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Odświeżę temat, bo może komuś się to przyda w podobnej sytuacji.

Stan obecny jest taki, że po podłączeniu innych zegarów(konkretnie podobny model i rocznik ale z "anglika")i zgraniu ich carsoftem a następnie podmiance na moje i wgraniu(bez zmian ustawień)moje liczniki ożyły. Prawdopodobnie jednak będzie potrzebne kodowanie, bo np mid nie wyświetla danych komputera pokładowego.

pzdr

eeprom ki - znam to i to dobrze :)

wgranie nowego eproma dalo rade - u mnie tak bylo - dodatkowo u mnie nie dzialal obrotek :(

po wgraniu z innego auta musialem na nowo kodowac wiekszosc modułów ncs-em ale wiekszego problemu nie ma jak sie wie jak to zrobic .

pozdrawiam - dodam ze ja bawilem sie pa soft-em

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Ja jednak mam dalej problem, teraz działa wszystko poza prędkościomierzem, tzn wskazuje tylko mocno zawyża, przy 50km/h mam 250km/h i zaraz po tym odcina co zrozumiałe. Chyba nie obejdzie się bez kodowania ale mam interfejs tylko do carsoftu i inpy, przypuszczam, że ncs na tym nie pójdzie.

pzdr

Opublikowano
ncs powinien dac sobie rade - mozna ustawiac ilosc impulsow na km - bylo cos takiego

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam. borykam sie tak samo z problemem jezyka...

tyle ze u mnie jest ustawiony włoski albo hiszpanski... odblokowalem opcje dodatkowe ale jezyka tam nie ma, czyli co konkretnie musze zrobic, podlaczyc auto pod kompa?