Skocz do zawartości

320d dziwne huczenie w tylnym kole co to może być ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Być może schodkowo wytarta opona, zamień tylne koła miejscami na próbę i będziesz miał odpowiedź.
Opublikowano
Łożyska kół tylnych. Koszt ok 140zł + ok 100zł robocizna za sztukę.

Nie wiem w jakim mieście ty żyjesz ?? Sam pracuje w sklepie motoryzacyjnym i cena takiego łożyska równa się ok 80 zł a jeśli coś lepszego to ok 120 zl i to już jest FEBI czyli naprawdę wysoka pułka !! A wymiana takich łożysko kosztuję od 50 do 100 zl MAX za kpl. więc nie opowiadaj bzdur

Opublikowano

Z Włocławka ;/ Ktoś cię ładnie skroił albo po prostu w twoim mieście jest inny cennik :D

Chociaż mój przypadek też nie tyczy się BMW a Volvo :P Tylko że przychodzą do mnie mechanicy więc tak nieco się orientuje a cena łożysko jest podana ze strony Inter Carsu ale oni są bardzo drodzy można śmiało odejmować jakieś 20% w normalnym sklepie będzie o tyle taniej :)

Opublikowano
Podnosiłem samochód sprawdzałem oba koła i cichutko to musi być coś innego.

Możesz nie słyszeć ja tak miałem koło na luzno kreciło się cicho bo razem z łożyskiem wyrobiła się piasta po rozkręceniu wszystko było widać,ale czasami rzeczywiście może być pierdoła pamiętam jak jezdziłem gdzieś po budowach i,a tam wiadomo dziury doły i nagle zaczęło mi skrzypieć zawieszenie po tygodniu całkiem przypadkowo luknołem ,że do podwozia wbił mi się jakiś metalowy pręt i on tak haczył :duh: