Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto? Czy walory estetyczne są warte zachodu? (118 po lifcie)

Pozdrawiam

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

No muszę Ci powiedzieć Kamil,że wygląda to na czarnym bardzo,bardzo..bardzo fajnie-podoba mi się.

Ja mam srebrny kolor (titan silber)-i zastanawaim się-tym bardziej,że ta cena zabójcza nie jest;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
musze mieć takie! rewelacja macie jakiś numer tych "nerek" lewa+prawa

Podaję numery, które idą do prelift :

• 51 13 7 077 129 - KRATKA OZDOBNA, RAMKA CHROM LEWA
    51 13 7 077 130 - KRATKA OZDOBNA, RAMKA CHROM PRAWA

Nie wiem jaka masz u siebie, podaj ew. ostanie 7 cyfr VIN to mogę poszukać.

Opublikowano
musze mieć takie! rewelacja macie jakiś numer tych "nerek" lewa+prawa

Podaję numery, które idą do prelift :

• 51 13 7 077 129 - KRATKA OZDOBNA, RAMKA CHROM LEWA
    51 13 7 077 130 - KRATKA OZDOBNA, RAMKA CHROM PRAWA

Nie wiem jaka masz u siebie, podaj ew. ostanie 7 cyfr VIN to mogę poszukać.

niżej 7 znaków VIN

PV02817

jaka cena? i na kiedy może być?

Opublikowano
Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zamówienia w pełni chromowany nerek, po przeczytania tematu decyzja była prosta. Nerki są już w drodze do mnie. Z tego co patrzyłem to montaż jest łatwy - wystarczy odkręcić śrubki przy pomoc klucza typu Torex 20, założyć nowe nerki i przykręcić.
Opublikowano

też się zacząłem zastanawiać nad montażem tego w trójce - tylko boję się, że będzie wieś - felgi mam 16", napis 318d na klapie, a nerki jak w modelach 6-cio cylindrowych ;)

Niemniej zaczekam na jakieś foto :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

czy nerki o czymś świadczą ? wg. mnie lepsze są nerki niż emblemat M3 :)

Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zamówienia w pełni chromowany nerek, po przeczytania tematu decyzja była prosta. Nerki są już w drodze do mnie. Z tego co patrzyłem to montaż jest łatwy - wystarczy odkręcić śrubki przy pomoc klucza typu Torex 20, założyć nowe nerki i przykręcić.

Niestety aby ładnie wyciągnąć nerki najlepiej było by ściągnąć zderzak , bo dostęp nawet odkręcając wszystko od góry nie jest za dobry , ja kiedyś próbowałem to udało mi się wyciągnąć tylko lewą ( stojąc z przodu auta) i oczywiście cała ręka skaleczona , a prawej już nie udało mi się a odkręciłem plastki od góry niby dostęp jest ale prawej naprawde ciężko jest wyciągnąć

Opublikowano

wymiana nie należy do najłatwiejszych, ale też nie należy do trudnych.

Ja odkręcłem górne śróbki od zderzaka i wsunąłem - wcisnąłem ręce od tyłu "grila" i go umiejętnie wypchnąłem - są tam zaczepy, które przeba wcisnąć i bez problemu nereczki wychodzą.

• 5 tygodni później...