Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wielu tygodni zastanawiam się jak rozróznić w modelach E38 (rok 94-98 ) czy lampa jest xenon czy zwykła. Ale chodzi mi o różnicę z zewnątrz nie wewnątrz.

Np. W lampach po liftingu normalne lampy nie mają soczewki ale w tych starszych i xenon i zwykłe mają soczewkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poproś o włączenie, to poznasz po sposobie włączania i jasności światła.
Kai
Opublikowano
Poproś o włączenie, to poznasz po sposobie włączania i jasności światła.

No własnie jak ma wyglądać - włączenie i jasność światła ?

proponuje patrzeć na przetwornice które są przymoconawe do klosza

Myślisz że widać je z zewnątrz ?

Opublikowano

Niew się prawdopodobnie pomylił, przetwornice są widoczne tylko do wewnętrzej strony (takie średnich rozmiarów prostopadłościany, wielkość zależy też od modelu przetwornic. starsze były prawie dwa razy większe i padały jak muchy).

Włączenie normanie :P . Poza barwą możesz również rozróżnić po tym, że oryginalne xenony po każdym włączeniu się samopoziomują :D

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

Hm...nie dok końca zrozumiałem znaczenie słowa "z zewnątrz". Myślałem że chodzi o rozkręcanie lampy, a nie otwarcie machy :oops: Sorki :cool2:

Co do fotek to zobacz na moje na włączonych xenonach-są na stronie:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=9152&start=120

Troche inacze wyglądają w serii 7 ale podobnie świecą :wink:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Ale chodzi mi o różnicę z zewnątrz nie wewnątrz.

A nie łatwiej podnieść tą maskę ? Chyba że masz ochote na jakieś lampy ha ha ha.

Jak podniesiesz maskę to będziesz widział że lampa ma orginalne uchwyty na przetwornice.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Co do fotek to zobacz na moje na włączonych xenonach-są na stronie:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=9152&start=120

Doceniam za zdjęcia ale sam zobacz że zdjęcia nie do końca oddaje ten efekt. U mnie jest tak że jak zapale xenon to on robi się niebieski i zaraz wpada w biały kolor.

Chyba że masz ochote na jakieś lampy ha ha ha

Nie mam ochoty na żadne lampy tylko to, że ostatnio byłem u speców we wrocławiu od ksenonów dla wujka i powiedzieli że zrobią tak lampę , że obudowa będzie od ksenona a cała reszta od zwykłej i tylko z zewnątrz będzie różnica - stąd też zastanawiam się nad różnicą z zewnątrz.