Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM PROSZĘ O WASZE OPINIE CO DO MODELU SEKWENCJI PODANEJ W TEMACIE, JEŚLI JA W SWOIM BMW MACIE... :D będę wdzięczny.... czy skaczą wam obroty na jałowym biegu, czy w ogóle dzieje się wam coś niepokojącego ?? Dzięki :lol: POZDRAWIAM !
Opublikowano
Niezależnie czy to będzie sekwencja BRC, STAGA, LANDI RENZO czy jakakolwiek inna to nie ma prawa nic takiego się dziać (o ile jest poprawnie załozona, wyregulowana i wszystkie elementy są sprawne). Nie masz prawa zauważyć jakiejkolwiek różnicy w pracy silnika na Pb czy LPG
Opublikowano
W jednym strzela w innym nie - loteria. Jeśli masz plastikowy kolektor to nie ryzykuj. Poza tym na sekwencji praktycznie nie ma spadku mocy - czego nie można powiedzieć o II generacji. Spalanie gazu na sekwencji też będzie dużo mniejsze więc jeśli chcesz mieć święty spokój to tylko sekwencja.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja mam właśnie tą instalację w swojej maszynce. Załozyłem ją z pewnymi obawami (czego nasłuchałem się o instalacjach LPG) w połowie listopada 2009r. Do dzisiaj zrobiłem 5 000 km. Co mogę powiedzieć o tej instalacji? do dziś nie mam żadnych problemów. Instalacja przełącza się praktycznie niezauważalnie, spalanie to trochę dziwna kwestia: w mieście spala mi 11 litrów/100 km a na trasie praktycznie identycznie. Przy okazji wybiorę się do monterów i spytam czy tak ma być ale specjalnie mi to nie przeszkadza (bo podjeżdżam na stację i tankuję do pełna za 80 zl/360 km). Przy pojemności 2 litrów i spalaniu 10,5 l benzyny spalanie wydaje mi się bardzo dobre. Dodam że na trasie odkąd mam gaz to nie jeżdżę wolno :))) może to przez świadomość że można przycisnąć bo gaz tani :) Ogólnie polecam tą instalację. Aha! Gość polecał mi instalację BRC Plug & Drive ale jak przyjechałem na montaż to okazało się że mówił o sequent24 (mimo że pamiętam naszą rozmowę), przy zapytaniu róznych ludzi z BRC to polecali właśnie sequent24 bo jest sprawdona a BRC z nowościami nie zawsze daje radę.