Skocz do zawartości

problem kierunkowskazami w bmw e30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z kierunkowskazami od bmw e30 niedawno jak jechałem drogą przestały działać sprawdzałem bezpieczniki przekażniki wszystko ok ale między bezpiecznikami a wajchą od kierunków gubi prad ja już nie wiem co robić pomocy!!!!!!!!!!!! :mad2:
Opublikowano

Ściągnij osłonę nad pedałami i posprawdzaj wtyczki (kostki pod kierownicą i na kolumnie kierownicy) ja miałem taką jazdę z wycieraczkami (i to w trakcie deszczu :duh: )

Włącz sobie zapłon tak żeby działał kierunek prawy i lewy i poszpyrtaj kostkami.

Jak nic nie da to może manetka siadła (w końcu E30 mają swoje lata) ale to jest mało prawdopodobne żeby siadła prawa i lewa strona na raz.

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
Opublikowano
sprawdź włącznik od awaryjnych, czy kostka się nie odpięła, czy nie jest uszkodzony, jeżeli coś z nim nie tak to kierunki nie będą działały
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam ja mam podobny problem, z tym że słychać jak przerywać tyka dużo szybciej niż zwykle lecz kierunków nie mam, bezpiecznik mi się spalił to wymieniłem ale kierunków dalej brak ani tych prawo lewo ani awaryjnych
Opublikowano
Jak przerywacz chodzi szybko to oznacza, że któraś żarówka się przepaliła albo nie styka.
Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!