Skocz do zawartości

czy do bmw e30 beda pasowac f.stalowe od golfa 2?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wszystko zależy od otwory centrującego i osadzenia. Jak te parametry bedą te same to montuj. Nie pamiętam jakie są parametry dla bmw, ale napewno gdzieś na forum znajdziesz.
Opublikowano
Ja mam u siebie alumy BBS z Golfa III i otwór centrujący jest taki sam jak w BMW E30 nic nie musiałem do nich dokładać żeby pasowały. Chociaż w katalogu podane jest że BMW ma 72,6 a Golf 57,1 więc może poprzedni właściciel felg miał je założone na pierścieniach centrujących z tym że felgi są napewno VW bo jest wybite na nich.
BMW forever!!!
Opublikowano
dobra jest dopasowalem felgi alu na zimowych 14 cali i wszystko jest ok od golfa 2 w sumie jest nawet z tego samego rocznika wiec wszystko pasuje nie napisze jaki jest ten otwor centrujacy ale napewno 4x100. dzieki i pozdrawiam!!
Opublikowano

Hejka,

Nie wiem w jakim katalogu była odczytywana średnica otworu centrującego dla E30 ale mój (fabryczny) mówi ze ma 57,1 mm :)

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
Opublikowano
vw ma za mały otwór centralny do e 30 się nie nada bez przeróbki.

Po co piszesz takie głupoty jak nie masz racji?! Otwór centrujący jest identyczny w E30 jak w VW golf II, III, passat B3, B4, polo 6N itd czyli 57.1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
vw ma za mały otwór centralny do e 30 się nie nada bez przeróbki.

Po co piszesz takie głupoty jak nie masz racji?! Otwór centrujący jest identyczny w E30 jak w VW golf II, III, passat B3, B4, polo 6N itd czyli 57.1

Otwor jest taki sam jak nawet w astrze i corsie b, Kwestia tylko właśnie osadzenia i średnicy.

Opublikowano
dziwne jest to co piszecie miałem e30 323 1986rok i tam jakoś nie dało się nałożyć oryginalnej felgi stalowej z vw którą wcześniejszy właściciel zostawił mi na zapasie a dowiedziałem się o tym o godz.23 z minutami stojąc w szczerym polu w czasach gdy tel. komórkowy to było coś bardzo kosmicznego,może się mylę i było to koło z golfa 1 ale jakie to ma znaczenie?
Opublikowano
dziwne jest to co piszecie miałem e30 323 1986rok i tam jakoś nie dało się nałożyć oryginalnej felgi stalowej z vw którą wcześniejszy właściciel zostawił mi na zapasie a dowiedziałem się o tym o godz.23 z minutami stojąc w szczerym polu w czasach gdy tel. komórkowy to było coś bardzo kosmicznego,może się mylę i było to koło z golfa 1 ale jakie to ma znaczenie?

Bo najzwyczajniej w świecie była to felga 13" a tej za żadne skarby nie włożysz do e30

Opublikowano
nie wiem czy 13,jeżdziłem w tedy na 14 aluminiowych,pamiętam tylko że ta felga którą miałem w żaden sposób nie pasowała,a swoją drogą jaki to sens zakładać felgi z golfa jak za grosze można znależć z e30.
  • 2 miesiące temu...