Skocz do zawartości

E90 328i m-pakiet jakie felgi i opony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój pierwszy sezon zimowy tym samochodem i mówiąc w skrócie jestem nieco rozbity z powodu otrzymywania różnych informacji.

Obecnie mam założone z przodu 235/35/R19, z tyłu 265/30/R19.

W serwisie BMW powiedzieli mi, że spokojnie mogę sobie założyć na zimę 16 calowe. Znajomy mój twierdzi, że bez problemu moge sobie założyć 17. Aczkolwiek z tego co mi się udało dowiedzieć to bardzo duże znaczenia ma ET. Po prostu nie wiem, czy ma to znaczenie, że w tym samochodzie jest pełny m-pakiet?

Jeśli chodzi o opony na zimę to myślę o: PIRELLI WINTER SOTTOZERO 205/55R16 91H

Czy ktoś wie jakie felgi założyć do tego modelu BMW?

Opublikowano

M-Pakiet nie ma znaczenia - to przecież tylko stylistyka - śmiało możesz zakładać 205/55R16 na zimę.

Felgi 7z16 z ET ok. 35 i naprzód :)

Opublikowano
Nie chodzi o Mpakiet, a chodzi o wielkosc tarcz hamulcowych i zaciskow. Masz 328i, a to wersja USA wiec sprawdz te wymiary. Jesli wymiary beda takie jak w europejskiej wersji 325i podejda 16'', jesli wymiary beda jak w europejskiej 330i pasowac beda 17 ''. Suma sumarum 17" beda pasowac na pewno, 16 " niekoniecznie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

podepnę się do tematu. Szukam felg na lato, do 3-ki e90. Jedynym wymaganiem jest rozmiar (17") - nie więcej , no i w miarę rozsądna cena. Podobają mi się takie : http://moto.allegro.pl/item864166667_felgi_aluminiowe_17_bmw_m_power_3_e_90_lubin.html .

Czy są to oryginalne felgi od M-pakietu ? ( w mod e90 ) .

Pozdrawiam

Opublikowano

Na pewno nie są to oryginały BMW z M-Pakietu. Nie w tej cenie. Chyba, że kradzione.

Jak szukasz porady to przede wszystkim powiedz jakie wzory Ci się podobają i ile chcesz na to przeznaczyć.

Opublikowano
Mi również wyglądają na oryginały BMW, a niska cena może być związane z sezonem zimowym( na wiosnę chodzą w cenie około 2,5t) lub z tym,że zostały pomalowane( sugeruje to brak wentyli).
Opublikowano

Fakt, nie doczytałem na aukcji, że sa używane. Jakoś się zasugerowałem, że to kolejny sprzedawca imitacji...

Co nie zmienia faktu, że mi do E90 nie bardzo jakoś pasują.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Fakt, nie doczytałem na aukcji, że sa używane. Jakoś się zasugerowałem, że to kolejny sprzedawca imitacji...

Co nie zmienia faktu, że mi do E90 nie bardzo jakoś pasują.

YatzeK, widzę, że Ty ogarniasz temat felg, więc chciałbym się Ciebie poradzić, upewnić. W ogłoszeniu, które wklejałem wcześniej, dla przypomnienia : http://www.moto.allegro.pl/item897023679_felgi_aluminiowe_17_bmw_m_power_3_e_90_lubin.html , wszystko się zgadza w sensie ET felg, rozstaw śrub? Bo chyba kupię te felgi, tylko chciałbym żeby pasowały :wink: To są oryginały, wzór 194 . Fotka poglądowa :

http://img715.imageshack.us/img715/6604/76523992.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie, że będą, przecież skoro to oryginały to nie maja prawa nie pasować :)

...co nie zmienia faktu, że ja bym ich nie założył ;)

Opublikowano
Pewnie, że będą, przecież skoro to oryginały to nie maja prawa nie pasować :)

...co nie zmienia faktu, że ja bym ich nie założył ;)

Dlaczego ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Bo mi się nie podobają, pisałem o tym wcześniej, ale to rzecz indywidualnych gustów, więc nie dyskutuję :)

Chcesz, bierz :cool2: