Skocz do zawartości

Silnik na zimnym gasnie i nie rowno pracujie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam taki problem z moim autem 320i m52 silnik jak rano odpalam pali na dotyk i po chwili spadaja obroty i gasnie i tak pare razy jak zlapie jakas temperature tak jak by nie bylo sanie a jak sie nagrzejw to chodzi ale nie rowno na wolnych obrotach na wyszych jest ok 1000 obrotow na gazie jest ok ma moze ktos jakis pomysl co to moze byc swiece wymienilem filtr paliwa tez cewki sprawdzone co jeszcze moze byc :mad2:
Opublikowano

Gaz jest sekwencyjny czy II-generacji? Wolne obroty na gazie to 1000 na ciepłym silniku? - jeśli tak to za dużo.

Jeśli gaśnie po uruchomieniu to może brakuje mu Pb. Nie zaszkodzi też przeczyszczenie przepustnicy i krokowca ale w pierwszej kolejności podłącz pod kompa

Opublikowano

witam gaz jest sekwecjia ma 2lata a problemy sa na zimnym silniku dzisiaj bylem w warsztacie i byl podpiety pod kompa i pokazalo tylko sonda lambda ma za duze wartosci ale chodzi mechanik powiedzial ze najpierw wymienic sade a pozniej wtryski paliwa troche dla mnie dziwne bo na cieplym silniku jest ok a co za tym idzie to nie wiem co robic

:duh:

Opublikowano
dzisiaj wlalem do bezyny srodek do czyszczenia wtryskow zobaczymy czy bedzie jakas poprawa jezeli tak to wiadomo ze padly wtryski
Opublikowano

witam,

mam dokladnie taki sam problem w mojej 318i M43, takze podlaczylem ja wczoraj pod komputer i diagnoza mechanika taka sama jak u kolegi sonda umarla smiercia naturalna... w nastepnym tygodniu wymieniam sonde i zobaczymy czy cos pomoze.

mam nadzieje ze pomoze bo rzeczy ktore moga byc odpowiedzialne za ta usterke jest bardzo duzo...

Opublikowano
Witam, dziś betke podpiąłem pod kompa, okazało się że sonda sprawna tylko wtryski coś nie halo, wlałem preparat do czyszczenia wtrysków jeżeli to nie pomoże to będę zmuszony wymienić wtryski.
Opublikowano

A nie łapie Ci lewego powietrza? Miałem kiedyś podobny objaw. Spróbuj rozpylić jakiś łatwopalny spray (może być nawet plak do deski) pod kolektor dolotowy i na cały dolot. Jak obroty się podniosą na moment, tzn. że łapie Ci lewe powietrze. U mnie winowajcą był separator oleju (dodatkowo wymieniłem także odmę) i mowie Ci, nie to auto.

Dodam tylko, że na kompie wyszły mi 2 sondy lambda.

Opublikowano
Siemka,jak pisalem wczesniej mam ten sam problem z porannym odpalaniem,wlasnie wlalem srodek do czyszczenia wtryskiwaczy ( STP ) za jakis czas napisze czy pomoglo.( mam bmw 320 M 50 )
Opublikowano
Mineło kilka dni od zaaplikowania STP i muszę powiedzieć ze to całkiem fajna sprawa,co prawda nie pomógł w 100 - u procentach,ale jest dużo lepiej.Polecam
Opublikowano

witam wmb.3 a posiadasz gaz jezeli tak to podjedz do gazownikow niech sprawdza ci parametry to poprawia ci ja bylem i calkiem jest dobrze polecam bo komp bral parametry z gazu i tez mu mylilo dlatego tez nie bylo sania

Pozdrawiam :D

Opublikowano
Dzieki kolego za rade,jutro bede krecil sie po miescie to podjade do gazownika,moze cos zdziala.Ostatnimi czasy na zimnym silniku nie równo pracuje,ale tylko na gazie moze to tez gazownik opanuje.Pozdrawiam