Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Czy do e60,525iA mogę założyć kierownice z łopatkami,tak abym mógł zmieniać biegi manetkami?

Może ktoś to przerabiał,czy trzeba coś kodować?

Nie jestem taki odważny :oops:

Opublikowano

Witam, ja przerabiałem ten temat w zeszłym tygodniu. Miałem kierownicę standardową. Zakupiłem kierownicę 3 ramienną sportową z wykończeniami z perłowego chromu na allegro za 1800 zł (minus 500 zł za moją kierownicę standardową).

Montaż trwał 10 minut tj.:

1. Odpięcie minusowej klemy w akumulatorze

2. Pod spodem kierownicy jest dziurka - wciskamy np. wkrętakiem i wychodzi poduszka z zatrzasku

3. Zdejmujemy poduszkę, odpinamy wtyczki

4. Odkręcamy jedną śrubę, odpinamy wtyczkę od wieńca i ściągamy

5. Montaż "nowej" kierownicy w odwrotnej kolejności

Wszystkie przyciski na kierownicy działają od razu, nie ma kontrolki airbag a wygląd - nieporównywalnie lepszy !!! :cool2:

Polecam wszystkim, którym nie leży wygląd standardowej kierownicy w E60 po lifcie.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi