Skocz do zawartości

320d rozrusznik nie reaguje na kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam spory problem z E46 2.0D 98r mianowicie zero reakcji po przekreceni kluczyka w stacyjce tan. wszystkie kontrolki sie swieca tylko rozrusznik wogole nie reaguje... co to moze byc?? prosił bym o jakies wskazówki.

Podpinałem pod INPA i w ENGINE wyskoczył mi taki bład

http://w135.wrzuta.pl/obraz/9mY7CVB9e7R/bez_tytulu

po skasowaniu błedu nadal nie reaguje, patrzyłem jeszcze CENTRAL BODY ELECTRONICS i sa takie błedy których nie moge usunac

http://w405.wrzuta.pl/obraz/powieksz/8ZF9gxbUZZ7

Panowie prosze o pomoc i z góry dziekuje...

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

Ten pierwszy błąd to czujnik położenia (ruchu) iglicy. Niestety pewnie do wymiany wtryskiwacz sterujący. Miałem to samo, ale auto odpalało bez problemu. Co do reszty błędów to wydaje mi się, że masz problem z centralnym zamkiem i immobiliserem bądź fabrycznym alarmem (o ile masz).

Pozdrawiam

Opublikowano

A gdzie moge znalezc ten czujnik i jaka on funkcje pełni?? moze jakies foto jak on wyglada bede bardzo wdzieczny i co to jest ta iglica? bo ja na temat diesli to jestem zienoly całkowicie

Task ten pierwszy bład to zamek centralny "styk zamkniety" ale on działa bez problemów martwi mnie ten drugi moze to byc immo zablokowany i dlatego niema reakcji na rozrusznik.

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

Niestety błąd iglicy to oznacza walnięty wtryskiwacz sterujący. Objawy spadek mocy, większe spalanie, ale jeździ. Próbowałeś odpalać auto innym kluczykiem? Obawiam się, że bez elektryka się nie obejdzie. Pewnie immobiliser blokuje odpalenie auta.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam benzynke i tez mialem podobny problem .zdazalo sie to czasami problem byl w kluczyku musialem wymienic na nowy .stary tez dziala ale czasami po przekreceniu nie krecil .
Opublikowano

Ok padniety wtryskiwacz sterujacy ,jak odpale silnik to jeszcze raz zczytam błedy i wtedy zobaczymy czy napewno bedzie do wymiany .Teraz ta druga sprawa bo cały czas nie moge odpalic fury!! po podpieciu pod inpa w opcji Central boody electronic ZKE5 wyskakuja mi te błedy:

http://w405.wrzuta.pl/obraz/powieksz/8ZF9gxbUZZ7 i co najwazniejsze nie moge ich usunac wciskam F2 i one nadal sa a powiedzcie mi jeszcze co robi sie wciskajac F5-CIRCLE BUFFER (C.Lock)

Opublikowano

Ok samochód odpalił !!! :dance: okazało sie ,ze zawiesiły sie szczotki na rozruszniku teraz czeka mnie wymiana i od razu nasówa sie pytanie : jakie tam sa szczotki ? i czy mozna wymienic same szczotki czy trzeba z całym szczotkotrzymaczem??

Druga sprawa jest taka iz po odpaleni podłaczyłem kompa i wyskaczył mi tan sam bład czyli walniety stryskiwacz sterujacy i jeszcze taki: 8 Glow Device i nie mam pojecia co to moze byc... :cool2: wielkie dzieki za pomoc!!