Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na dniach zakupiłem opony firmy Continental 810S wraz z Alufegami, rozmiar 235/45 R17. Patrzyłem na rozstaw śrub jest taki sam mam tylko wątpliwości czy koła będą dobrze pasować, jeszcze ich nie zmieniałem co prawda gdyż zimy nie ma. Ale sądzę że będą oki tylko pytanie czy nie będą lekko za grube.?

Pozdrawiam Proszę o odp

Opublikowano
oprócz rozstawu śrub jeszcze ważne jest ET czyli odsadzenie oraz średnica otworu środkowego:) ale to jedna sprawa a inna to taka po co ci takie szerokie opony na zimę?? ja w 330 nie mam wyboru muszą być 17 i ja wybrałem 225/45 i myślę że mogłem jakiś 215 poszukać ale na twoim miejscu wybrał bym mniejsze i węższe koła - wiadomo że w zimie lepiej spisują się mniejsze rozmiary. ale zakup zrobiony i trza się zmagać z zimą na szerokim kole :D
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
Rozumiem ale nie będzie wieć problemu z założeniem ich? A na szerszych będzie się jeździło ciężej?Jak na Twoich się jeździ?:) Pozdro i dzięki
Opublikowano
no jeśli et i owór środkowy są ok to nie bedzie problemu z założeniem ich, ja na lato mam 18 " 235 i nie ma problemu. Jeśli chodzi o szerokość to nie ukrywam, że szerokie opony nie są dobre - wiesz jeśli masz cieńszą oponę to nacisk opony na podłoże jest większy, a to w zimie ma znaczenie, cieńsza opona lepiej tnie śnieg . Ja nie narzekam trzeba wolniej jeździ w zimie niż ci co mają cieńsze opony tak zwane żyletkowce :) Jak to któryś z kolegów na forum w innym watku wymienił posiadanie 17 w zimie jako wadę i poniekąd ma rację . Ja tam łańcuch w bagażniku wożę :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
Dzięki trudno będe jeździł wolniej poniżej zera ale rozumiem że jak śniegu nie ma to można śmiało pocinać na tych oponach?Podobają mi się te Continentale szkoda by ich mi było teraz sprzedawać. Pozdro