Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na poczatku chciałem wszystkich powitać bo jest to mój pierwszy post :)

Kupiłem niedawno E46 320d z zawieszeniem M-technik ale jest trochę za twarde i w ogóle nie na polskie krawężniki ani śpiące psy :)

Postanowiłem wymienić najpierw tylne zawieszenie, ale teraz stoje w miejscu bo nie wiem czy wymiana sprężyn i amortyzatorów wystarczy??? Czy musze coś jeszcze wymieniać?

A druga sprawa (dla tych co mają warszatat) - jak się wyjmuje sprężyny??? Jakie urzadzenie jest potrzebne i gdzie można kupić?

Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdz na www.realoem.com czy zawieszenie M i zwykle czyms sie rozni. potencjalnie gumy, najprawdopodobniej stabilizatory. Do sprezyn trzeba miec sciagacz, do gum (tulei) trzeba miec prase.

A tak wogole to proponuje na "dziendobry" sprobowac innych opon, tzn zrezygnowac z niskoprofilowych. po zmianie z przykladowo 225/50/17 na 205/65/15 bedzie nie ten samochod. mowie oczywiscie o tym, ze komfort sie polepszy ZNACZNIE, nie bedzie ciagnal na koleinach, zmniejszy sie masa nieresorowana itp. Walor wizualny pomijam, a jak 205 beda slabo trzymac to zawsze mozna isc w jakies 215/60/15 i tez powinno byc znacznie lepiej (wygodniej).

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam.

Jutro wymieniam w swojej buni amory z przodu na mts techniks ze względów finansowych ;P poniewasz mamzawieszenie mtechnik

moze ma ktoś z was doświadczenie z tej firmy ??

Opublikowano
Witam.

Jutro wymieniam w swojej buni amory z przodu na mts techniks ze względów finansowych ;P poniewasz mamzawieszenie mtechnik

moze ma ktoś z was doświadczenie z tej firmy ??

Miałem 4 amorki tej firmy w E46 razem z eibach pro kit i bardzo fajnie się jeździło.Jednak wybrałem taką opcję bo wiedziałem,że auto będę miał jeszcze max 2 lata tyle co gwarancja na amorki.Mi nic złego przez 2 lata się z nimi nie działo.Mogły by być nieco twardsze.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
zostaw lepiej ten m-technik w spokoju ....a ty założyć chcesz jakiś tani schemat dla wieśniaków z polski ...to babcia czy dziadek cię nie nauczyli, że tanie mięso to psy jedzą. Za darmo niema nic wiec się zastanów dobrze.

Jak zwykle najwięcej szczeka ten, co najmniej wie - uwiązany przy budzie na łańcuchu sam świata nie poznał, ale wie najlepiej.

Miałeś MTSa, czy z zasady co Polskie (czyli chińskie jak wszystko) to złe?

Miałem MTSa w poprzednim Audi.

Po roku i prawie 30 tyś jeden się wylał - wymiana na gwarancji szybko sprawnie.

Pozostałe 3 przelatały 80 tysięcy i może zrobiłyby nawet więcej ale auto przejął szwagier i podniósł zawiechę.

Jak za taką cenę - produkt bardzo dobry według mnie.

Opublikowano

jutro bede miał zrobione ja ułamalem śrubę ; :mad2:

ale zaprowadziłem pomału :duh:

pozdrawiam i sworzeń bede próbował ze36 wciśnąć ;) podobno są lepre do tego gniazda w e46 sworzeń długi w (wenętrzny)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pozdrawiam i sworzeń bede próbował ze36 wciśnąć ;) podobno są lepre do tego gniazda w e46 sworzeń długi w (wenętrzny)

:duh: :lol: