Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam własnie wymieniłem moje e32 na e39 i mam kilka pytan. Autko ma orginalny przebieg 141 tys km. jaki olej nalac do silnika, czy jak nie mam orginalnego radia czy na liczniku jest zegarek, gdzie jest bezpiecznik wentylatora klimatyzacji, i czy w automacie z tip tronikiem wymienia sie olej w skrzyni czy tez nie? Pozdrawian
Opublikowano
Żeby znaleźć zegarek musisz naciskać przycisk BC na dźwigni kierunkowskazów. Bezpieczniki będą w schowku. Olej w skrzyni wymieniasz w zależności od etykiety, ale raczej masz zalany olej LT (life time) i wymiana nie jest wymagana.
Opublikowano
Zegarek oznacza "czas na przegląd", a nie "uwaga radio nieoryginalne" ;)

A dokładniej, że jest czas na przegląd 2 letni powiązany z wymianą płynu hamulcowego (ściślej mówiąc, że 2 lata temu ktoś zrobił reset inspekcji i właśnie wybiła godzina"zero")...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
koledze chodziło o zegarek, który pokazuje aktualny czas. Podejrzewam, że pokaże Ci się dopiero jak go ustawisz, ale nie wiem jak się ustawia te rzeczy w wersji bez board monitora. Musisz poczekać, aż któryś z kolegów, co ma taką wersję jak Ty, zechce odpowiedzieć.
Opublikowano
W listwie bezpieczników w schowku, powinieneś znaleźć etykietę z numerami i opisem wszystkich bezpieczników. To jest taki kawałek białej sztywnej folii PVC z czarnym drukiem i jest wsunięty w szczelinę powyżej bezpieczników.