Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja miałem, tzn uszkodzony ten klosz szklany dziura od kamienia. i miałem cała lampę zaparowaną pozbyłem się wilgoci bez rozbierania lampy, ściągnełem tylko z tyłu lampy jedną Tą część co by dostać się do żarówki. i tak jeżdziłem przez tydzień. I wilgoć znikła. Ale jaja przyczyna u Ciebie to nie wiem.
Opublikowano
Powiem Ci kolego że miałem ten sam problem i była to sparciała uszczelka reflektora, w ASO płaciłem chyba 50zł za komplet. Wymiana jest dość prosta, trzeba tylko wyjąć reflektor. Tylko potem z ustawieniem kąta jest trochę zabawy.
Opublikowano
kolego. powodem jest nieszczelnosc reflektora. sprawdz sugestie kolegi wyżej a takze czy jest szecelnosc miedzy kloszem a reflrktorem
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam. miem taki sam problem jak kolega. i to w tym samym miejscu. wykrecilem lampy, zabralem je do domu. rozkrecilem co sie dalo, umylem, wysuszylem suszarka po czym odstaly kilka dodzin w temperaturze pokojowej, a pniej na powietrzu. miejsca, przez ktore mogla sie wilgoc dostawac uszczellem silikonem w postaci pasty (k2). przejezdzilem wiosne, lato, jesien i zime i jeszcze jeden i jeszcze raz i nic nie paruje.
Opublikowano

Szukałem o problemie parowania lamp i na forum znalazłem tylko info o lampach przednich. Ja mam problem z lampą tylną. Otóż mam E39 530D Touring po lifcie. Z tyłu mam już "diody" i notorycznie od zakupu parowała mi lewa lampa. Próbowałem znaleźć problem ale bezskutecznie aż w końcu wymieniłem lampę. Ale zauważyłem że ta nowa też paruje !?!? I teraz już nie wiem czego i gdzie szukać !!! Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał ?!? Chętnie poznałbym to rozwiązanie.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam nowe lampy depo i tez paruja i albo zaslepki nie pasuja od orginalow albo poprostu tak ma byc ja sie tym nie stresuje zdjalem mniejsza zaslepke z lampy tzn ta od dlugich i tak jezdze i nic sie nie przejmuje