Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co Ty za głupoty piszesz. Łańcucha się nie wymienia chyba, że przy generalnym remoncie silnika. Nie słyszałem żeby ktoś wymieniał łańcuch przy 350 tysiącach a co tu mówić przy 180-200.
Krzysztof
Opublikowano

Dzieki stokrotne za informację.

Mam e87 118d (122 KM) z 2006roku. Kupiłem go jako auto 2-letnie z przebiegiem 22 tys. km.

Teraz mam już 51 tys auto śmiga jak burza, ale ciągle bije się z myślami czy licznik nie był cofnięty.

teraz jak wiem, że tam jest łańcuch rozrządu jestem spokojniejszy :)

Ktoś wie czy jest możliwość sprawdzenia autentycznego przebiegu?

Opublikowano
Poprzednio miałem forda i skodę na łańcuszku. W fordzie zalecana wymiana była po 150 tys. W skodzie zdarzały się przypadki że ludzie już po 100 tys jechali wymieniać bo dzwonił. Łańcuszek jak każda cześć podlega zużyciu i nie jest zrobiona z wiecznego surowca.
Opublikowano

Miałem w E30 z 88 r. 3 silniki. Jeden ok. 300 tyś - nie dzwonił, drugi ok. 300 tyś. - nie dzwonił, trzeci ok 180 tyś - nie dzwonił.

W E36 z 95 r. po przebiegu 350 tyś - nie dzwonił.

W E60 ok. 200 tyś - nie dzwoni.

W E87 ok 122 tyś - nie dzwoni.

Byś może miałem dobre egzemplarze ;)

E30, E36, E60, E87, F48

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Zwracam się do was z prośbą o przesłuchanie nagranego przeze mnie filmiku i zdiagnozowanie problemu. Podczas pracy silnika słychać takie "tykanie". Podczas jazdy, nawet przy zapalaniu siedząc w środku w ogóle tego nie słyszę. Auto to bmw 118d przebieg 162tys, napinacze były wymieniane przy 109tys na gwarancji. Oczywiście wiem, że należy wymienić rozrząd i jestem umówiony na wizytę na początek lutego. Pytanie czy dojeżdżę bez stresu do tego czasu? Poniżej zamieszczam film i prosiłbym o odpowiedź.

Pozdrawiam!

https://www.youtube.com/watch?v=EoA9rwzJP_8

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po co w dwóch tematach? I to jeszcze takie wykopalisko :shock: masz odpowiedź w drugim..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.