Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pękła mi linka elektrycznego podnośnika prawej tylnej szyby. I teraz mam problem. Podobno do IX 98r. był właśnie taki wadliwy podnośnik co często linki pękały. A po IX 98r była jakaś zmiana że niby zostało to ulepszone. I tu pytanie. Czy ten podnośnik nowszego typu pasuje w miejsce starego typu i szyba będzi działać czy muszę szukać takiego jak miałem???

Opublikowano
ja znalazłem podnośnik taki jak miałem wcześniej. Po lifcie całość jest inna i podobno nie pasuje do starego typu. Ciekawostka, że do wymiany tylko prawy tył, a inne są dobre chociaż częściej używane.
Opublikowano

U mnie też działało ale szyba się nie opuszczała. Później okazało się, że stało się to kiedy próbowałem otworzyć okno przy porannym mrozie (styczeń tego roku). Szyba górą przymarzła gdzieś do wnętrza ramki i przy próbie jej otwarcia wyślizgnęła się z uchwytów/łap metalowych na dole. Musiałem zdjąć boczek, poluzować śruby w łapach, wsunąć w nie szybę i ponownie skręcić. Do dziś działa bez zarzutu.

Pzdr.