Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
mam taki problem mam bmw e30 1.8 ostatnio wymieniłem hamulce z tyłu czyli bębny zaciski i cylinderki cale i hamulec bierze bardzo wysoko ale nie chce tak za bardzo mocno hamować co to może być ?? Edytowane przez mattiss
ortografia w tytule tematu
Opublikowano

najwidoczniej są nie do końca odpowietrzone...

sprawdź jeszcze do tego gumowe końcówki przewodów czy nie są stare :D i czy nie są zardzewiałe przewody hamulcowe

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
a u mnie tez jest cos nie tak z hamulcami...mianowicie wszystko bylo ok tyle ze od jakiegos miesiaca raz jechalem i stracilem hamulce zatrzymalem sie jakos sprawdzilem czy mam płyn hamulcowy i okazało sie ze w zbiorniczku nic nie bylo zajechalem na stacje benzynową kupiłem plyn zalalem ponaniskalem pedalem hamulca az zrobił sie twardy i dolalem plynu... ale to sie powtarzalo jezdzac w miescie i czeste naciskanie pedalu hamulca powodowalo wyciekanie plynu tylko ze nie wiem ktorędy on ucieka... dodam jeszcze ze samocgod stoi juz jakis czas bo i stracilem sprzegło..wyglada to nastepująco wsiadam do samochodu naciskam pedał sprzegła i wchodzi bez problemu w podłoge jakby go wogole nie bylo... czytalem cos ostatnio ze moze to byc przes to ze jest malo plynu hamulcowego???????? :?: :?: :?: :?: :?: :?: co ma płyn hamulcowy do sprzęgła??? nie mam pojeca :duh: :duh:
Opublikowano

do kolegi areczek

płyn hamulcowy ma bardzo dużo wspólnego ze sprzęgłem :)

masz sprzęgło hydrauliczne tzn. że wciskając pedał sprzęgła pompujesz płyn hamulcowy do cylinderka który wypycha tarczę sprzęgła. Zbiorniczek do płynu hamulcowego zaopatruje układ hamulcowy i układ sprzęgła. Podłóż pod samochód kartony to się przekonasz którędy Ci ucieka płyn, możesz popatrzeć od spodu samochodu po bębnach - często cylinderki tylnych kół przepuszczają - też tak miałem. Kupujesz zestaw naprawczy i po kilku godzinkach masz problem z głowy.

pozdrawim

do gł wątku.

może po prostu nie dotarłeś jeszcze okładzin.

Opublikowano
dzieki :) jak bede miec chwile to napewno tak zrobie kolego:) jestem ciekawy ktoredy ucieka plyn no ale zobaczymy jak zrobi sie troszke cieplej..pozdroweczka:) :) :) :) :)