Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moj problem polega natym.wchodze do bmw e34 525 tds czekam az zgasnie kontrolka grzania swiec i zapalam auto. jest oki. po po parunastu minutach jak sie nagrzal znowu chce zapalic bemke kontrolka swiec nie swieci.itu jest problem musze jakies 5-15 sekund krecic az zapali.itak jest za kazdym razem jak nieswieci sie kontrolka grzania swiec.Niewiem w czym jest problem co mam zrobic i zaco sie zabrac?czy macie takie podobne przypadki?
Opublikowano
P.S. Pada ci pompa wtryskowa - poki co zaloz zaworek zwrotny na wezyk doprowadzajacy do niej ropke (koszt 20pln). Mi pomoglo - tobie tez powinno ....

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

@sarna1 powiedz cos wiecej odnosnie tego zaworka i gdzie go zainstalowac, bo sie domyslalm ze zaworek jest po to by paliwko nie splywalo z powrotem do pompki po wylaczeniu silnika?

ja mam cos podobnego z tym ze az tyle nie krece - u mnie wystarczy jakies max 3 sekundy krecenia na rozgrzanym a czasem to nawet od razu odpala i stan sie nie pogarsza. slyszalem ze moze byc kilka powodow zle ustawione wtryskiwacze, niewystarczajace cisnienie (pompka pada) oraz moze byc usterka modulu wtryskowego. pozdro

Clear for take off!
Opublikowano

Oj Przyjacielu! Masz Duuuuuzy Problem!!

nawalila Ci pompa wtryskowa....a mozliwe ze tylko glowica pompy...i nic z tym nie zrobisz...

od razu Ci powiem nie baw sie w uzywki...od razu daj do regeneracji w Boschu lub do innegro warsztatu..ale mechanik musi byc kumaty:)

na razie mozesz jeszcze pojezdzic ale za jakis czas jak juz bedzie problem taki ze w ogole nie bedziesz mogl odpalic to wizyta w warsztacie murowana...

koszt to od 2000tys do.....? Ja to zrobilem za 2200 w wojkowicach...chlopaki znaja sie tam an rzeczy!!

pozdraiwam

i powodzenia w walce z pompa!!

Opublikowano
moja w niedalekiej przyszlosci tez idzie pod noz :) mechanior zostawil sobie widelki cenowe od 1000 do 1500 a pompy naprawia cale zycie. Mowi ze to normlane przy tego typu pompach - 250-400 tys i kazda niestety pada.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
masz racje tez tak slyszalem ze pompy padaja tak po 250 tys km...a tak na marginesie to w takich markowych autach caly osprzet silnika powinien wytrzymac tyle ile sam silnik!!!