Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem ze byly juz wielokrotnie poruszane watki dotyczace spalania ale nie znalazlem niestety spalania 528 , stad moje pytanie!

Chce zamienic 325 TDSa e 36 na 528 e 39, tylko zastanawiam sie czy benzynka mnie nie zrujnuje :cry2:

I jak ktos ma doswiadczeina z gazem na tym silniku to prosze o wypowiedz (jakie spalanie i jaka instalacja i ewentualne spadki mocy)

pozdrawiam

Opublikowano

W danych technicznych napewno znajdziesz BMW 528. Dokładnej odpowiedzi nigdy nie uzyskasz ponieważ każdy ma inny styl jazdy, także jeśli jeździsz szybciej i agresywniej dolicz sobie litr czy dwa.

A z instalacją... wydaje mi się że wchodzi w grę jedynie wtrysk, cena ok 4500zł-5500zł, spadki mocy nie zauważalne .

Opublikowano
Mnie E-39 528i z 98 roku na manualnej skrzyni po mieście paliła 12-14 przy raczej normalnej jeździe litrów benzyny, jak sie ostro jeździło, to i 17 potrafiła wziąść, ale po mieście raczej cieżko zejść do 10, za to w trasie jak nie grzejesz to jest dość oszczędny :D . Auto jest dynamiczne. Ogółem świetny i bardzo trwały silnik, jest rozwinięciem 2,5l, polecam! :cool2: