Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie uszczelki, typowa przypadłość naszych śmigieł. Niektórzy smaruja silikonem i innymi preparatami, inni dają muzę na full :D .

Poczytaj o trzeszczących uszczelkach, temat rzeka, mocno denerwujący.

Opublikowano
tak w uszczelkach trzeszcza ....bardzo denerwuje......przecież nie będę jezdzil wiecznie z uchylonymi oknami .....czym to nasmarować???mocie coś przetestowane?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dziesiątki pomysłów, setki postów. Zrób tak: idź do auta, otwórz drzwi, na samej górze uszczelki od środka masz taki jakby filc, który przylega do listwy przy dachu auta, kilka mm szerokości, leci przez całą górną krawędź. Weź jakieś smarowidło (najlepiej wazelinę techniczną, może też być olej albo silikon w sprayu), posmaruj ten filcowy fragment na całej długości drzwi i zobaczysz co będzie. Nie kombinuj nic przy szybach, nie smaruj nic we wnękach, tylko ten fragment na górze drzwi.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mi trzęsły się nie miłosiernie na wszystkich nierównościach, przesmarowałem wazeliną techniczną. WIELKIE DZIĘKI "Manniac" teach me my master :mrgreen:
  • 9 lat później...
Opublikowano

Moze ktos dokladnie wytlumaczyc gdzie/w ktorym miejscu to przesmarowanie/nasprejowanie silikonem na tej uszczelce wykonac? Moze jakies foto pogladowe ze strzalka czy cos...

Odp.

Przesmarowac "uszczelkę(szczeline)" w ktora "wchodzi szyba" (gorna czesc drzwi). Znajduje sie tam z jednej str. taki meszek na ktory nachodzi krawędź szyby. Ja użyłem srodka zimowego w sprayu do uszczelek (aby nie przymarzaly). Naspejowalem na gabke i taka nasaczona gabka przesmarowalem cala te szczeline wzdłuż w ktora to wlasnie wchodzi szyba ;)

Efekt jest taki ze przestalo piszczec, trzeszczec :D

pozdro.