Skocz do zawartości

320d Wymiana koła pasowego.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolego, popiskiwanie przy gaszeniu to jak u kipplinga 'zupełnie inna historia' , przy 250tkm zmień jak najbardziej tłumik drgań i oba paski, już czas najwyższy by zrobic to prewencyjnie ale popiskiwania przy gaszeniu to nie uleczy niestety, najlepiej naucz się z tym życ bo usunięcie problemu to bardziej złożona kwestia...
  • Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
co do samego kola, wymienialem w weekend i trafil mi sie Kager. Chcialem corteco za 380 w hurcie, ale nie mieli. Za to kager byl za 580. Co sie okazalo to ze Kager mial logo bmw i numer seryjny BMW wybity na kole i wytarty jakims papierem sciernym. W ASO chcieli 1020 zl. Czy prawdopodobne jest ze Kager pakuje kola dla ASO i sam robi na rynek?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a co bardziej prawdopodobne; kopiując ori cześc w formie odcisnęli wszystko i potem usunęli tylko nr..
Opublikowano
ile może kosztować koło pasowe Corteco do 330d M57N 204KM po taniości, w hurcie czy coś? na allegro stoją po 800zł i to chyba trochę za drogo...
Opublikowano
taniej ciężko znaleźć ... :lol: w tamtym roku kosztowały ok 1300zł jak dobrze pamiętam ...

jak to możliwe skoro na realoem cena wynosi $250 czyli ok. 750zł?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnosnie blokady wału.. Probowałem tam wkladac rózne bolce ale nawet 7mm nie chcial wejsc do konca.. moze wlozyc tam cos o mniejszej srednicy?

• 2 lata później...
Opublikowano

Podłącze sie do tematu z zapytaniem o wymiane kola pasowego w automacie.

Czytalem caly temat i w jednym wypadku wystepuje automat niestety niemam klucza pneumatycznego a warsztaty w D zedzom z karzdego majątek .

Auto sholowalem na parking i tam zostanie przeprowadzona reperatura niestety obawiam sie o skrzynie jesli bede probowac na D plus hamulec.....wiec moje pytanie do tych ktorzy maja pojecie gdzie w automacie moge przyblokowac kolo zamachowe bądz in a rada na demąntarz koła.

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podłączam się do tematu zgodnie z regulaminem :)

Posatnownione corteco zawita w bmw :norty: w przyszłym tygodniu i tutaj mam pytanie tylko prosze się nie śmiać bo po kupnie koła pasowego mogę kupić albo 2 poduszki skrzyni biegów lema 50zł obydwie albo 8x uszczelek kolektora victor reinz+egr też około 50zł pytanie generalne mam takie tylko

co da zmiana poduszek ''Skrzyni biegów''?? czy po zmianie da się odczuć coś na plus?? poczytałem o tym ale o poduszkach skrzyni mało co większość o poduchach silnika

Prosiłbym o odpowiedz bo jeżeli mało wniosą poduszki skrzyni to wymienie je potem razem z poduchami silnika za jakieś 2mc a skoro mają coś poprawić to zlęcę wymianę koła pasowe+poduchy skrzyni

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie czy koło pasowe może mieć wpływ na wibracje przenoszące sie na budę przy prędkości ponad 160km/h, u mnie zaczyna właśnie przy tej prędkości wibrować jak pralka przy wirowaniu, zaznaczę, że nie robią to opony ani felgi bo sprawdzałem to na trzech kompletach i podpora wału też wymieniona???

Drazki kierownicze, laczniki stabilizatorow albo wahacze. Podnies kolo, pomachaj nim i jak ma luzy to masz odpowiedz.

Poduszki zmien juz wszystkie jak zmieniasz. Tak da sie odczuc roznice. Jak polozysz jedne obok drugich, to zrozumiesz dlaczego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłączam się do tematu zgodnie z regulaminem :)

Posatnownione corteco zawita w bmw :norty: w przyszłym tygodniu i tutaj mam pytanie tylko prosze się nie śmiać bo po kupnie koła pasowego mogę kupić albo 2 poduszki skrzyni biegów lema 50zł obydwie albo 8x uszczelek kolektora victor reinz+egr też około 50zł pytanie generalne mam takie tylko

co da zmiana poduszek ''Skrzyni biegów''?? czy po zmianie da się odczuć coś na plus?? poczytałem o tym ale o poduszkach skrzyni mało co większość o poduchach silnika

Prosiłbym o odpowiedz bo jeżeli mało wniosą poduszki skrzyni to wymienie je potem razem z poduchami silnika za jakieś 2mc a skoro mają coś poprawić to zlęcę wymianę koła pasowe+poduchy skrzyni

Pozdrawiam

Wymień poduszki pod skrzynią (tu chyba nie da się nic zepsuć przy okazji), bo jak będziesz zrzucał kolektor to jeszcze wpadnie Ci uszczelka do silnika i będzie kolejny dylemat :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Panowie ja już jestem po wymianie koła pasowego. Oczywiście wypadło na Corteco. Koszta 565 polskicj złotych. Obawiałem się że beda kłopoty z odkręceniem. Jednak myliłem się. Pokretło, udarowa nasadka, połmetrowa rureczka, 5 bieg, hamulec w podłoge i poszło:)

Moje koło wydawało już niepokojące stuki na wolnych obrotach. Po wymianie ustały.

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

Kolego a jakie były jeszcze objawy twojego koła?? coś prócz ustania ''dzwięków'' się poprawiło??

nie bałęś się odkręcać 5 bieg i hamulec :norty: krążą mity,że może się na wale mikro pękniecie zrobić a po 10tys kaput

Opublikowano
Kolego a jakie były jeszcze objawy twojego koła?? coś prócz ustania ''dzwięków'' się poprawiło??

nie bałęś się odkręcać 5 bieg i hamulec :norty: krążą mity,że może się na wale mikro pękniecie zrobić a po 10tys kaput

Stachu auto chodziło jak betoniarka:))))

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie lepiej odżałować parę groszy na blokadę i mieć spokojny sen? :roll: mnie czeka właśnie wymiana i na tę okoliczność zrobiłem sobie blokadę, jakby ktoś był zainteresowany to zrobiłem 5 więcej :wink: ulepszona cieplnie, więc nie ma opcji, że się wyrobi, dodatkowo do każdej blokady dwie tuleje redukcyjne (oryginał ma inną średnicę wewnętrzną od corteco), dzięki temu sztywno siedzi w obu przypadkach :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie lepiej odżałować parę groszy na blokadę i mieć spokojny sen? :roll: mnie czeka właśnie wymiana i na tę okoliczność zrobiłem sobie blokadę, jakby ktoś był zainteresowany to zrobiłem 5 więcej :wink: ulepszona cieplnie, więc nie ma opcji, że się wyrobi, dodatkowo do każdej blokady dwie tuleje redukcyjne (oryginał ma inną średnicę wewnętrzną od corteco), dzięki temu sztywno siedzi w obu przypadkach :8)

na allegro chodzą po 170zł te klucze plus wysyłka i mamy 200zł a za 200zł to mogę dołożyć do nich 80 i kupić pompę wody nówkę SKF tak,ze na jeden raz mi klucza nie trzeba za 200zł

Nie wiem czemu ale ciesze się jak nie wiem co z wymiany koła pasowego :norty: to jest tak jak coś świszczy piszczy rzegota to człowieka wk.. ale jak się wymieni i rzegoty ustaną to aż inaczej się na auto patrzy :norty: