Skocz do zawartości

Problem z pompa wtryskowa BMW 325 TDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie!

Mam problem z pompa wtryskowa w mojej Beemce! Jak pewnie doskonale wiecie defekt jest taki ze na rozgrzanym silniku pompa nie pracuje poprawnie i auto nie zapala.

Nowa pompa kosztuje ponad 4000zl (na taki wydatek nie moge sobie pozwolic) natomiast z uzywana wiece jak jest. Moze dzialac kilka lat ale moze i kilka dni :lol:

Prosze wiec o rade co mam zrobiec?

Czy moze mial ktos taki sam problem i wie gdzie naprawiaja badz regeneruja te pompy, i czy taka regeneracja to dobra sprawa?

bede wdzieczny za odpowiedz

pozdrawiam

lukasz

Opublikowano

Hej.

niestety sprawa wygląda tak jak napisałeś, że nowa - droga a używka może być taka sama jak twoja....

kilka osób na forum już przerabiało temat walki z pompą u "mechaników", którzy brali kasę a poprawy nie było widać.

Jedynym sensownym rozwiązaniem jest jednak wymiana na regenerowaną u BOSCHA. Drogo, ale pewnie.

Doskonale sprawdza sie w tym przypadku przysłowie, że "biednego nie stać na tanie rzeczy".

Mnie też niedługo czeka ta przyjemność :mad2: , więc wiem jak to jest

pozdrawiam

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....
Opublikowano

jezeli poki co nie odpala ci tylko na cieplym to zaloz zaworek zwrotny na wezyk doprowadzajacy rope - mi to pomoglo w 100%.

Natomiast jezeli juz silnikiem strasznie buja i nie ma mozliwosci wyregulowania pompy (koniec zakresu) to pozostaje regeneracja lub wymiana na nowa.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Niestety, lu-ko :duh:

z opinii tych, który przerabiali tę chorobę tedeesa (po 100 % diagnozie, że jej sprawcą jest pompa wtryskowa) wynika, że szkoda kasy na próby regeneracji u fachowców.

Lepiej kupić "nową" pompę. Nową w cudzysłowiu, bo za 3000 zł dostaniesz (jeśli dobrze pamiętam) pompę po regeneracji u Boscha - czyli starą obudowę z wymienionymi flakami.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Dokładnie tą z tymi "wymienionymi flakami" mozesz brac w ciemno - to jest w zasadzie nowa pompa.

Krzysiek.

BMW Klub Polska