Skocz do zawartości

E36 M50B20 nie ma mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ogólnie moja Beti jest strasznie zamulona, moc odczuwa się dopiero od 3,5 tys obrotów. Mało tego, że nie pali gumy to nawet nie zapiszczy kołem. Od czego zacząć sprawdzanie? Posiadam sekwencje BRC, Beti jest z 12.1992.

Z góry dzięki za podpowiedzi

Na tym forum nie propaguje się palenia gumy. Proszę zapoznać się z regulaminem. Edytowałem tytuł tematu. [mod]

Opublikowano
Od diagnozy komputerowej. W mojej e39, jak padł czujnik wałka rozrządu to też była zamulona, ale to tylko sugestia. Podepnij pod kompa i zobaczysz co nie tak.

MatrixXXL

523i 99r.

Opublikowano
wez odlacz czujnik polozenia przepustnicy i zobacz wtedy.u mnie wlasnie to mialo ogromne znaczenie.tyle ze ja mam zwykly gaz i po odlaczeniu tego czujnika chodzi mi na gazie ale na benzynie tylko do 2 tyz obr i tak jakby miala odciecie.nie wiem jak to bedzie z sekwencja.ale sprobuj.mialem to samo.tez nawet nie pisnela a teraz zostawiam 20-25 metrowe slady :D
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
moc odczuwa się dopiero od 3,5 tys obrotów

bo mniej więcej od tych obrotów te auta zaczynają ciągnąć

Opublikowano
... a teraz zostawiam 20-25 metrowe slady :D

Jakie masz koła kolego tak z ciekawości zapytam? Szpere też masz? Bo ja szczerze mówiąc na felgach 17 na suchym asfalcie z miejsca nie ma mowy o jakim kolwiek zostawieniu śladu... :|

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
aktualnie mam 15'' opony 195/60 i na nich jest kosmos :norty: ale jak mialem zalozone 16'' 205/45 to tez dawala rade ale znacznie gorzej.tyle ze na 16'' zanim pokapowalem o tym czujniku to nawet pisniecia nie bylo ale po odlaczeniu i teraz po wymianie jest :cool2:
Opublikowano
aktualnie mam 15'' opony 195/60 i na nich jest kosmos :norty: a...

To wszytsko jasne. Na 17' 225 nie zostawisz śladów za sobą. Ten silnik jest za słaby na to :|

Nie wiem może jakby strzelić ze sprzęgła przy odcince , nie wiem nigdy nie katowałem tak auta i raczej nie mam zamiaru próbować :roll:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
nie jest to warte bo i tak raczej nic specjalnego nie wyjdzie a mozna sie w koszty wprawic.ja pomimo ze niezle to wychodzi tez tego nie robie bo szkoda mi auta.