Skocz do zawartości

duza turbo dziura???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!! ostatnio zauwazylem ze mam bardzo duza turbo dziure bo atakuje mnie fotel dopiero od ok 2500 rpm!!! wiec cos nie tak kiedys jak przycisnelem to bylo slychac pisk z opon a mam asb!!! czy to moze miec cos wspolnego z kick downem??? bo wsumie to za wolno sie to wszystko dzieje za dlogo idzie do 2500 rpm!!! jakies sugestie??? czytalem kiedys o tzw lopatkach "gruszce" itp!!! co myslicie???

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
Ja miałem to samo. Na szczęście w moim przypadku był przecięty przewód podciśnienia i swoją moc nominalną (fakt tylko 136) ale mogłem to odczuć dopiero przy 2,5 i w górę.
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
wiesz moze jak do tego sie dostac i sprawdzic??? dzieki z gory!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
czyli raczej nikt niewie o co chodzi z tym patentem!!!???

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
czyli raczej nikt niewie o co chodzi z tym patentem!!!???

mialem podobne objawy przy uszkodzonym przeplywomierzu - dopiero powyżej 2500rpm miał kopa

sprawdź na komputerze - wyjdzie na pewno

Opublikowano
mam identycznie jak kolega, auto po osiągnięciu dopiero 2500rpm dostaje pożądnego kopa, a wcześniej sie turla dosłownie, i mam to w silniku 2.5 TDS... to normalne??
Opublikowano

wygląda to na uszkodzony wężyk podcisnienia od turbo

sprawdź czy wszystkie wężyki koło turbiny są podłączone

ja kiedyś grzebałem przy aucie i niechcący zapomniałem założyć jeden wężyk i były identyczne objawy czyli muł od dolnych obrotów i dopiero przy ok 2500 dostawał mocy

Opublikowano
Witam.W ubiegły piątek byłem na hamowni i mam ten sam problem.Mechanik mi powiedział że albo zaworek pada albo wężyki tak czy inaczej coś z podciśnieniem w turbinie.podobno u diesli to norma.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
wezyk dziurawy to byla moja przyczyna!!! teraz znow ciesze sie 193 PSami!!! :cool2:

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i