Skocz do zawartości

E-60 <--> BT - jaki telefon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja też mam E60 z 2004 raku mam tel profesional i mam też problem ale ja musze zmienic cały moduł od BT mój łączy się tylko z tel.org. w aucie .

Spróbuj wgrać nowy soft od BT do auta. pomaga!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ja też mam E60 z 2004 raku mam tel profesional i mam też problem ale ja musze zmienic cały moduł od BT mój łączy się tylko z tel.org. w aucie .

Spróbuj wgrać nowy soft od BT do auta. pomaga!!!!!!!!!!!!!!

Ale ja mam navi business :wink:

Opublikowano

Panowie,co do Nokii E51 też miałem problem, a mianowicie nie ładowało mi książki,zmieniłem soft w telefonie na nowszy i problem zniknął.

Sprawdż soft w telefonie,zmień na nowszy i będzie wszystko ok.

Opublikowano
Jeśli auto jest wyposażone w telefon professional, nie ma szans na połączenie z innym telefonem, będą się widzieć, wyszukiwać, ale nie będzie można z niego korzystać. I nic nie pomogą zabiegi typu zmiana softu w telefonie itp.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Tez mialem problem z parowaniem telefonu Nokia e66, ale wkoncu sie udalo.

W moim przypadku po sparowniu telefonu nic sie nie dzialo, w menu Komunikacja bylo wciaz info ze nie ma telefonu. Dopiero po jakis 5-10 minutach w komorce pojawila sie informacja czy chce przyjac polaczenie od samochodu. Po akceptacji wszystko zaczelo dzialac.

Wiec drodzy uzytkownicy, moze wystarczy troszke cierpliwosci a nie wgrywanie nowych sowtow w samochodach i komorkach

Jakby ktos potzrebowal szczegolowego info krok po kroku to sluze pomoca

pozdrawiam

Opublikowano

Również podłączam się pod pytanie o instrukcję, bo już wyczerpałem chyba wszystkie możliwości :) i nie mogę się połączyć w prof.

Pozdr!

Opublikowano

No wiec dla zainteresowanych ja zrobilem to w tej kolejnosci, pisze ze szczegolami zeby nie bylo niedomowien,

wchodzimy do menu 'communication configuration czy settings' juz nie pamietam dokladnie a nie mam auta zeby sprawdzic, ale jest to druga opcja od dolu. No wiec tam aktywujemy Bluetooth (taki haczyk), majac ten haczyk w tym samym menu jest opcja telefon i settings (znowu nie pamietam dokladnie ale bylo napisane po angielsku cos w rodzaju ze teraz zezwala na polaczenie, dodanie telefonu). W tym momencie uruchamiamy bluetooth w swoim telefonie, musi byc opcja wyszukiwania urzadzen w telefonie do sparowania. Telefon wtedy powinien znalezc samochod, zapyta sie o kod polaczenia (minimalnie 4 cyfry) i po akceptacji widzimy ze w menu samochodu pojawia sie nowy telefon do dodania, wpisujemy ten sam kod polaczenia i zatwierdzamy.

Na ekranie powinnismy zobaczyc nazwe swego telefonu.

Majac to zrobione wychodzimy do glownego menu i z idrive do menu 'communication' tam u mnie pojawilo sie iz system nie widzi zadnego telefonu, i tak bylo przez jakies 5-10 minut i nic nie robiac cos zaskoczylo i na komorce pojawilo sie info czy chce zaakceptowac nowe polaczenie, pozniej znowu cos o automatycznej autoryzacji i automatycznym laczeniu w przyszlosci i od tego czasu zaczelo dzialac

To wszystko, zycze wszystkim powodzenia w parowaniu telefonow, przepraszam ze troche chaotycznie i malo dokladnie ale naprawde nie mam teraz dostepu do auta

Opublikowano
Rozumiem, że mówicie o telefonach, które mogą się skonfigurować z E60/1 poprzez BT...jakiś czas temu kupiłem sobie myPhon`a :lol: w Biedronce za 299 PLN`ów (potrzebowałem dualSIM`a szybko...) i ładnie współpracuje poprzez BT, ale książki też nie eksportuje...to tyle w tym temacie, ale (myślę, że autor tematu się nie pogniewa) mam pytanie pochodne; jaki telefon pasuje do ori gniazda w podłokietniku? (E61 XI/2004) Jakaś NOKIA podobno...
Opublikowano
Mam taka sama baze jak twoja na zdjeciu, fakt ze ktos zabral telefon nie swiadczy o tym ze nie mam nawigacji proffesional
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam prof. i u mnie Nokia N95 paruje się z zestawem BT, jednak czasami zdarza się tak, że po chwili się rozłącza i ponownie łączy i tak co kilka minut. Nie występuje to jednak zawsze, czasami się sparuje i utrzymuje połączenie bez zrywania. Kontaktów niestety nie mogę eksportować. Zaktualizowałem soft w telefonie, więc ewentualnie pozostała aktualizacja softu w aucie.

Ponieważ jednak mam instalację do telefonu Nokia 6310i w podłoketniku, chyba sobie wsadzę telefon na stałe z drugą kartą SIM i będzie spokój. Przynajmniej z ładowaniem nie będzie problemu :)

Opublikowano

Witam wszystkich!

Proszę o pomoc w omawianej kwestii a mianowicie: mam w samochodzie bluetooth i oryginalny telefon w podłokietniku(taki jak wcześniej na obrazku) oraz opcję 0638 Autotelefon Professional, spędziłem już w aucie którąś godzinę aby to rozgyź do końca - i lipa a mianowicie kiedy włożę kartę sim do tel. w podłokietniku jest wsio ok (wszystko mam w menu kontakty,sms-y...i mogę korzystać z zestawu głośnomówiącego).Problem zaczyna się kiedy próbuję się połączyć z moim tel.(nokia 6500s oraz 6300) przez bluetooth,samochód i tel. się widzą ale na tym się kończy - kontaktów nie przelewa i zestaw głośno... nie działa.Czy ktoś przerabiał podobną sytuację i czy są jakieś szanse aby to "zaczęło gadać".Chciałem dokupić drugą kartę na ten sam numer ale to też lipa ponieważ za każdym razem trzeba swój tel. wyłączyć aby korzystać z tego samochodowego.Ktoś miał/ma podobnie - proszę o pomoc!

Opublikowano
Mając zestaw professional, jesteś niestety skazany tylko na niego, z innym telefonem niż ten z podłokietnika to nie zagada. Też walczyłem z tematem i w żadnym serwisie nie potrafili mi odpowiedzieć co konkretnie trzeba dołożyć/wymienić żeby BT działał ze zwykłym telefonem. A rozpiętość w kosztorysach wahała się od 2000 do 8000 PLN.
Opublikowano
No to śmiem stwierdzić że e moim przypadku Bmw się nie popisało - i to ma być zestaw Professional?.Na co to komu jak za każdym razem trzeba by kartę sim przekładać do auta.Dzięki za odpowiedź.
Opublikowano

ale jaki macie problem? jakie w ogole 2-8tys?

kupcie sobie i phone i sprawa zalatwiona na amen :D

drazni was, ze nie macie wkladki do iphone w podlokietniku? kosztuje cos kolo 350zl w aso, kupilem z checi posiadania ladowarki i to byl moj blad, nie uzywam a jak juz to potem zapominam zabrac telefonu z podlokietnika wiec to dla mnie zbedny gadzet chyba, ze ktos jezdzi caly czas w dlugie trasy to na pewno sie czesto przyda, moge komus odsprzedac bo to zwykla ladowarka i nic wiecej, tel i tak laczy sie przez BT wiec wole miec go w kieszeni :wink:

mozna tez miec wersje okrojone (bez ksiazki itd) to bedzie dzialal z takimi tel jak np N95 tylko jako zestaw glosnomowiacy a reszte rzeczy trzeba wykonywac z pozycji tel a nie iDrive ale krafal co za debil tam Ci powiedzial, ze 2-8tys to ja nie wiem :D

Opublikowano
*irko* Problem jest taki że jak masz tali zestaw jak ja i inni to z żadnym tel. przez BT się nie połączysz (nawet z iphone - widzi tel. ale nic poza tym).Łączy się tylko z oryginalnym tel. w podłokietniku a żeby on działał to musisz włożyć mu kartę sim - wtedy masz wszystko w menu (książkę, sms-y, ostatnie wybierane itd...)Dzwoniłem do ery i powiedzieli że jak wyrobie sobie dodatkową kartę na ten numer to żeby działała będę musiał wyłączać swoją komórkę - trochę to upierdliwe!.
Opublikowano
no upierdliwe jak cholera, popytajcie ile kosztuje taki zwyczajny modul BT w ASO i problem sie skonczy a klocka z podlokietnika mozecie podarowac jakiemus dziecku do zabawy bo jak widac to "udogodnienie" tylko ludziom przeszkadza i na niewiele sie zdaje