Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem kiedy odpale samochod i włacze gaz skacza mi obroty kiedy mam na luzie od 400 do 1100 i tak przez jakies 10 min dopoki silnik sie nie nagrzeje. Dodam ze na benzynie jest wszystko ok co to moze byc?? BMW 318is M44
Opublikowano
lewe powietrze możliwe że zaciąga.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Nie powinno się rozgrzewać auta na gazie. Żeby silnik pracował, gaz musi zmienić stan skupienia z płynnego na lotny ( wyjątkiem są instalacje wtrysku w fazie ciekłej, ale są żadkością ze względu na koszt montażu ). Toważyszy temu pobranie dużej ilości ciepła, więc reduktor podgrzewany jest płynem chłodzącym silnik. Kiedy jednak jest zimny temperatura reduktora spada poniżej zera. Powoduje to twardnienie membran i w efekcie nieprawidłowe dawkowanie ilości gazu. Częste traktowanie parownika w ten sposób skraca jego zywotnośc. Instalacje 3 generacji i nieraz 2 tez wyposarzone są w czujnik temperatury reduktora dzięki czemu silnik nie przełączy się na zasilanie LPG przed osiągnięciem właściwej temperatury.
Opublikowano
Co do przelaczania na gaz przy 2000 obr to moj stary tak mial w audi b4.Ale to bylo normalne i tak juz skonstruowane.Kilka razy spotkalem sie z takim "automatycznym" przelacznikiem.Zamiast naciskac jakis guzik to dodajesz gazu ;)