Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. Rano ciężko pali na benzynie. Gdy się na nagrzeje na LPG to przy powyżej 20 000 obrotów zaczyna przerywać i się "mulić". Czasami też schodzi na niskie obroty jakby chciała gasnąć. Może ktoś mi pomóc?
Opublikowano
Kolego sprawdź szczelność układu dolotowego, a z gazem to jedź do gaziarza i sam nie grzeb bo wczoraj widziałem gościa co se pogrzebał a potem gasił autko :(
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
PRzecież to może być mnostwo rzeczy do zbadania, tym bardziej jak masz gaz. Jedz na kompa a potem do gazownika. Nie bedziemy tu gdybac jak już nie raz było. No chyba że chce ci się w ciemno wymieniać takie elementy jak: świece, przewody WN, cewke ew. fajkę/fajki, przepływkę, sondę lambda, czujnik położenia wałka/wałków, silniczek krokowy itd.
Opublikowano
Podstawową zasadą przy LPG jest to żeby silnik dobrze chodził na benzynie. Dopiero potem można się brać za LPG. Możliwe że niewłaściwie ustawiona gazownia wpłynęła na parametry komputera benzynowego. Zacznij więc od wyzerowania jego parametrów, a potem zrób adaptację. Instrukcję jak to zrobić znajdziesz na forum. W zależności od tego czy przyniesie to efekt czy nie będzie zależało gdzie szukać usterki. Najczęstsze problemy to nieszczelności układu dolotowego, uszkodzenia czujników sterujących pracą silnika i niewłaściwa praca instalacji gazowej.
Opublikowano
witam. Rano ciężko pali na benzynie. Gdy się na nagrzeje na LPG to przy powyżej 20 000 obrotów zaczyna przerywać i się "mulić". Czasami też schodzi na niskie obroty jakby chciała gasnąć. Może ktoś mi pomóc?

Znaczy sie 20 000 tys obr. To nawet w motocyklu japońskim nie ma.

Sprawdz szczelnos ukladu dolotowego.

Opublikowano

Zrób tak jak kolega pawelj5 Ci radzi, reset kompa i zobaczysz czy będzie chodził lepiej (choć objawy po czasie wrócą bo to nie jest magiczne lekarstwo).

U mnie raz na np 4 miesiące taki zabieg pomaga bo np przy przełączaniu na gaz szarpie, marnie jedzie, chyba po prostu się mapy rozjeżdżają powoli, trzeba będzie się wziąć kiedyś za usunięcie tego zjawiska.