Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słuchajcie. Chciałem zaczerpnąć od was rady. Czy warto zakładać te świece??? Czy naprawdę widać poprawę w jeździe na codzień??? Pytam bo rozważam zakup ale nie jestem pewien czy ma to większy sens i różnica aż tak jest kolosalna...w końcu to daje iskre i to
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Ja w drugim aucie BMW z silnikiem 1.8 zamontowałem czteroelektrodowe świece polskiej firmy ISKRA - polecił mi mechanik, zrobiłem w 3 lata ponad 50tyś km i nie miałem żadnych problemów z uruchomieniem silnika, autko na tych świecach do tej pory odpala z "pierwszego kopnięcia", nawet zimą przy temp -20stopni. Ojciec ostatnio wymieniał świece w swoim fiacie, poleciłem mu świece ISKRA ale oczywiście mnie nie posłuchał i założył te które polecają wszscy czyli NGK, nastepnego dnia ze zdziwieniem fiata nie udało się uruchomić, mimo regulacji odległości elektrod. Zamontował stare świece NGK i silnik fiata uruchamiał się bez problemów a na nowych zapalał z trudem. Skończyło się tak że ojciec poszedł do sklepu i sam zamontował świece ISKRy i fiat jeżdzi. Mało tego ISKRA daje na niektóre świece gwarancje na 60 000km. Doszedłem do wniosku że NGK to już nie to samo co kiedyś, tym bardziej że mechanik poleca ISKRę a to oznacza że musiał napotkać problemy z NGK.
Opublikowano
Powiem wam że zmieniłem na świece irydowe lecz nie NGK bo dwa razy droższe od tych co zakupiłem. świetnie sie zbiera becia.Inaczej reaguje na gaz jak nacisnę szybko i puszcze to becia moment podnosi obroty i opadają .Nie żałuje w ogóle że wydałem 25 funtów :D.Przyśpiecha się poprawiła znacznie.Ale co zauważyłem moje stare świece były koloru czarnego ,łebki są czarnego koloru zamiast cegiełki .O co biega??? za dużo paliwa w mieszance???Zaznaczam że wtryski założyłem z 328 ale nie ma znacznej różnicy w objeętości ich z niebieskich na różowe zmieniłem. Bryka fajnie lata na nich bez zarzutu.Co doradzilibyście???
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif