Skocz do zawartości

letnie ogrzewanie zamiast goracego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem ida juz zimne dni a u mnie zamiast goracego ogrzewania leci letnie .

ogrzewanie na max nadmuch na max i duu...pa leci letnie a jak przytrzymam gaz na np.3tys obrotow zaczyna dmuchac gorace powietrze i tak w kólko .

-termostat wyglada na ok nagrzewa sie szybko i nie stygnie podczas jazdy

-plynu nie ubywa , nie kopci na bialo i nie ma przecieków

problem tkwi w hondzie crv 2.016V 98r mojego starego , moze macie jakies pomocne doswiadczenia z tym problemem

dodam ze nie ma tam zadnych elekt. zaworow plynu i jakies elektroniki. reszta jest sprawna

-jest gaz na trójnikach, ale od tego samego gazownika co zawsze i nigdy nie bylo problemu.

Kierowco jeszcze dyszka zajrzyjmy smierci w oczy !!
Opublikowano
pierwsze co to dolac plynu i odpowietrzyc uklad chlodzenia - ot problem

wiesz miszczu.... na tyle to jestem kumaty i juz dawno to sprawdzilem a po za tym to uklad samoodpowietrzajacy sie.

:duh:

leci cieple ale jak dodam gazu na 1.5 obrotów to reki nie idzie utrzymac przy kratce .

Zostala juz chyba tylko pompa wody....

Opublikowano
pierwsze co to dolac plynu i odpowietrzyc uklad chlodzenia - ot problem

wiesz miszczu.... na tyle to jestem kumaty i juz dawno to sprawdzilem a po za tym to uklad samoodpowietrzajacy sie.

:duh:

Zadałeś pytanie, w którym nie napisałeś że układ odpowietrzałeś to co się dziwisz i czepiasz że taką (jak najbardziej trafną zresztą) odpowiedź dostałeś.

I to jest jak widzisz forum BMW i nikt nie musi wiedzieć że jest tam układ samo odpowietrzający się.

A co do samego problemu to takie właśnie są efekty gdy się kończy pompa wody.

Opublikowano

dokladnie "miszczu" - skad mam wiedziec ze masz uklad samoodpowietrzajacy sie

nie napisales nic o tym, chcialem pomoc a sobie drwiny urzadzasz

zal

Opublikowano
Wiesz ,w M40 np jest pompa z plastikowym wirnikiem której potrafiło łopatki pękać przez co własnie taki sam objaw był,więc może i tam tak jest że wirnik nawalił
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

No sorki macie racje w koncu to BMW anie Honda . Kiedys w E36M52 tez mialem plastikowy wirnik ale jak pekla jedna z lopatek to cala pompa rozleciala sie w sek.

Dobra wymienie pompe i tak dla ciekawostki dam znac czy pomoglo. :8)