Skocz do zawartości

elektryka szyb z tyłu, lampki w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam kilka pytań :)

1. Czy w e39 10/96 jest szansa, że są kable do elektryki szyb z tyłu? Tylko siłowniki + przyciski + panel dla kierowcy i śmignie? Jak to sprawdzić, będą kostki w drzwiach?

2. Jw. tylko z lampkami w dołu drzwi? Jeśli nie ma kabli to skąd to poprowadzić? Domyślam się, że gdzieś od czujnika otwarcia drzwi?

pzdr

Edytowane przez Majkii
Opublikowano
Myślę że nie będzie poprowadzonej instalacji
Opublikowano

A jeśli by była to po czym to poznam?

No i się nasuwa pytanie, co potrzebuję, aby tą elektrykę szyb ew. dołożyć? podnośniki + przyciski + wiązka (jest oddzielna do tyłu?) ...?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wrócę do tematu, bo założyłem boki z lampkami u dołu i od strony kierowcy miałem kostkę do lampki (nie wiem, od czego właściwie, ale pasuje do lampki :D ), a od strony pasażera nie widzę (chyba, że jest schowana gdzieś pod gąbką). Z tym, że ta lampka w drzwiach kierowcy się nie świeci, powinienem dołożyć jakiś bezpiecznik czy coś? Jakie kolory powinny iść do tej lampki?
Opublikowano
To że pasuje do lampki nie znaczy ze od niej jest. Np wtyczka do kierunkowskazu i czujnika powietrza tez jest taka sama i przez odwrotne podłączenie straciłem wiele nerwów i kasy na elektryka.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Wiem, że nie znaczy, ale ze schematów odczytałem, że kable powinny być czerwono-niebieski i brązowy, muszę sprawdzić, jak jest u mnie. Możecie potwierdzić te kolory? I od czego ta wtyczka może być jeśli (chyba) nie ma jej z drugiej strony?
Opublikowano

Tutaj znalazłem, że powinny być ww. kolory kabli i w drzwiach kierowcy są, ale lampka się nie świeci.

Co do elektryki też za dużo nie znalazłem, nie wiem, co powinienem kupić oprócz podnośników, bo nie ogarniam tych schematów tak dobrze.