Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
za wklad kagera zaplacisz 100 zl sztuka za sachsa jakies 190zl sztuka cale makfersony praktycznie dostepne tylko w uzywce co sie mija z celem wybor nalezy do ciebie
Opublikowano

Witam

Wymianie podlega wkład amortyzatora. Kolumna zostaje, chyba że Ci zgniła - w używce koszt niewielki.

Polecam amorki Sachsa i Bilsteina.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W jednej beemce, u ojca przerabiałem b4 a w mojej olejówki b2. I nie współpracują do końca tak jak powinnym. Jak się jeździ po krótkich poprzecznych nierównosciach to wrażenie jak by koła podskakiwały, a gdy np. w zakręcie przejeżdzam tory to mi samochód przestawie. Zresztą na każdym zakręcie gdzię są jakies krótkie uskoki, dziury i koło na nie trafi to mi samochód przeskakuje. U ojca zmieniłem przednie na sachsa a tylne na delphiego i jest spokój. U mnie z tyłu zmieniłem na meyle gazowe i przez pewien czas było dobrze i od niedawna sytuacja się powtarza. Sam już nie wiem co mam montować mimo że pracuje w sklepie motoryzacyjnym.
Opublikowano
To przeskakiwanie tyłu auta na zakrętach z dziurami to typowy objaw zużytych tulei metalowo gumowych. W tylnym zawieszeniu jest ich łącznie kilkanaście. To nie musi być wina jednej, czy dwuch. Jeżeli są już wypracowane to należałoby zmienić wszystkie żeby auto odzyskało stabilność.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
e30 ma dwie tuleje belki i razem cztery tuleje na wahaczach. Moj model ma dodatkowo stabilizator i tuleje mogą być do tych tulei. Nic wiecej e30 nie ma. Nadmienie ze wszystkie te tuleje mam całe, a gdy zmieniał amorki bilsteina na nowe to objaw ustał. na ok 2000 tyś km