Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
M6 z tyłu? Za camaro/mustangiem? No raczej nie :D

Tor? Może być Nurburgring? Proszę:

8:07.76 - M6

8:22 - M3 e46

8:05 - M3 e92

Hockenheim:

1:14.3 - M3 e92

1:14.4 - M6

1:15.2 - M3 e90

1:16.0 - M5 e60

1:16.3 - M3 e46

Celowo nie podałem przedtem czasów z toru, bo na to mają wpływ różne czynniki - przede wszystkim konfiguracja toru. Na torze, gdzie jest sporo zakrętów, M3 będzie się dobrze trzymać, a tam, gdzie będzie sporo długich prostych/łuków - M6 odjedzie. No i kwestia czynnika ludzkiego - przy jeździe na wprost nie ma takiego dużego znaczenia, jak na torze.

O to chodziło mi właśnie! A kolega wcześniej nawej pomylił segmenty i roczniki aut, bo wrzucił mi filmiki porównywujące ///M3 E46 z ///M6! A przecież E46 jest starsze i dużo słabsze od E90, które odpowiada segmentowi M6!

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

E90 odpowiada segmentowi M6? No mam trochę odmienne zdanie :-D

Tak jak kolega wyżej napisał - M6 to szybkie GT, a M3 - zwinniejsze, poręczniejsze... Takie chyba założenia producenta, ale o to to już by trzeba było w Monachium zapytać ;-)

Opublikowano
Chodzi o to że E46 jest starsze rocznikowo i modelowo niż E90-93 i E63 M6! Czaicie czy nadal nie bardzo? A może by tak porównać E30 z E92? :mad2:
Opublikowano

A może porównamy 320d e90 i M6? Bo piszesz raz o segmentach, raz rocznikach, raz o e46, raz o e92 tak, że już nie wiadomo, o co chodzi :8)

A na jednym z filmów miałeś M3 e92 vs M6, powinno wystarczyć.

Opublikowano

a na drugim e46 i e63 dajesz!

zresztą nie bede dyskutował z tobą, skoro nie potrafisz rozróżnić podstawowych spraw, a umiesz tylko wyszukiwać jakies pierdoły wyrwane z kontekstu i podpierać się nimi dość nieudolnie.

a jak chcesz to porównaj sobie szlamojada do e63 ///M! :mad2: :duh:

Opublikowano

Czy kupisz m3 czy m6 i tak szybko zapragniesz wiecej :mrgreen:

A prawdziwy facet powinien sam sobie zbudowac szybkie auto :norty:

ewentualnie poszukac e36 S42b20 lub e46 P54B20 kiedys na ebay widzialem ale ceny ok 200 tys euro

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
co masz na myśli prawdziwy facet???

Nie lap mnie za slowka :mlotek:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to nie wjeżdżaj kolegom na ambicje, bo jest wielu kolegów na forum co by chętnie se zbudowali szybki samochód, ale niestety mają często ważniejsze priorytety.

Pozdro i powodzonka w e36 compact drift.

Opublikowano

Nikomu nie mam zamiaru wjezdzac na ambicje Ale ten caly temat jest jakis dziwny na forum BMW szukac cos lepszego od M-ki to jakas paranoja :duh: A to ze mnie akurat relaksuje rozbieranie i skladanie autek to inna sprawa

Fakt jest Faktem M-powerow nie powinno sie porownywac a jak ktos ma jakies watpliwosci czy kupic, to odrazu powinien zrezygnowac z M-ki w to auto trzeba wlozyc sporo cierpliwosci serca i gotowki to jest auto dla ludzi z pasja :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo o eMkach piszą tylko bajkopisarze i marzyciele, a jeżdzą nimi ich użytkownicy :D Proste! I nie chodzi tutaj o to czy kogoś stać czy nie stać na ///M... zresztą wtajemniczeni wiedzą o co chodzi! A reszta niech przyklei sobie znaczek ///M z tyłu i szpanuje po wsi swoim 316i z podtlenkiem LPG :D

pa

Opublikowano

a na drugim e46 i e63 dajesz!

zresztą nie bede dyskutował z tobą, skoro nie potrafisz rozróżnić podstawowych spraw, a umiesz tylko wyszukiwać jakies pierdoły wyrwane z kontekstu i podpierać się nimi dość nieudolnie.

a jak chcesz to porównaj sobie szlamojada do e63 ///M! :mad2: :duh:

Kolego Pitong, sam opowiadasz pierdoły, np. tego typu, że M6 baaardzo ciężkie (podzcas gdy jest lżejsze od M5), bredzisz, że M3 objedzie M6, nie pisząc nawet, o które M3 Ci chodzi, ani o jakiego typu "objechanie", a gdy wklejam dowody, że jest odwrotnie niż piszesz - motasz się i odwracasz kota ogonem. Już nawet nie wspominam, że nieznane Ci jest chyba coś takiego, jak stosunek mocy do masy, który jest zdecydowanie gorszy w przypadku M3 niż M6. Żadnych konkretnych argumentów z Twojej strony nie zobaczyłem, bo bzdety typu "umiesz wyszukiwać jakieś pierdoły" to poziom gimnazjum. Nie jesteś poważnym partnerem do rzeczowej dyskusji, eot z mojej strony.

Opublikowano
maaad13, żal ci coś tam sciska? czy co? jechałeś kiedykolwiek ///M3, ///M5 lub ///M6? Jeśli nie to nie ma o czym z tobą dyskutować! bo wszystko znasz z opowieści, ja z doświadczenia!