Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troszkę poczytałem i nie znalazłem takiego tematu.

Mam zamiar kupić E39 (97-98 ) - żona jest przeciw, "bo zaraz ukradną" napiszcie czy mieliście taki problem ze swoimi maszynami.

Wiem, że pod domem trzeba stawiać na strzeżonym - to jestem w stanie przeboleć , ale co w ciągu dnia lub np. wieczorem pod kinem?

Jak rozmawiam z ludźmi to wielu podobają sie te wozy i nawet ceny sa coraz bardziej przysępne tylko większość tłumaczy sie jak moja małżonka.

A jak jest naprawdę?

dzięki za odpowiedzi

Łukasz

Opublikowano

zostawilem swoje 13 letnie BMW pod wydzialem komunikacji i poszedlem je rejestrowac. Nie bylo mnie okolo godziny. Gdy wrocilem mialem rozwalony zamek drzwi kierowcy i pekniety łamak ktory utknal w s stacyjce. W ASO okazalo sie ze zostal uszkodzony takze silownik centralnego zamka. Koszt naprawy ponad 2000 zl.

Wiec jesli wlamali sie do tak starego auta to co dopiero do E39.

Wiadomo ze trzeba naprawde uwazac na BMW. Ale to tez swiadczy o tym jaka to pozadana marka. cos za cos.......

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam ponad 3 lata E39 i odpukać nic się nie działo. W tym czasie moim znajomym ukradli: 2 x Polonez, 1 x Lanos. Każdy samochód może zostać skradziony ( jak nie na sprzedaż jako całość to na części ). W Warszawie w tej chwili naprawdę dużo jeździ E39, E46, E60, E65.
Opublikowano

Też mam E39 i jak na razie nie było problemu z kradzieża-gorzej ze zazdrościa ludzi :cool2: na to uważaj jak będziesz miał porysowaną maskę lub ryski bo jakaś panienka musi torebką przejechać po Twoim aucie-widocznie za cieńka jest żeby zwrócić na nią uwage :duh:

Jeżeli będziesz uważał gdzie stawiasz auto to będize ok :mrgreen:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Miałem podobną sytuację, kupiliśmy E39 2 tygodnie temu mimo całkowitego braku entuzjazmu żony, ale jak pewne wiecie :) ... do BMW bardzo łatwo się przyzwyczaić. Więc i żona szybko się "zaaklimatyzowała".

Niestety właśnie zwineli nam 2 wkłady do lusterek i czar prysł. Znowu będę miał ręcznie dorabiane ze zwykłego lustra - tak jak w poprzednim aucie. Trzeba pomyśleć o zabepieczeniach i o tym gdzie się go zostawia. Z kina raczej go nie wyciągną, bo tam są parkingi zamknięte, ale zawsze znajdzie się taki debil co spróbuje coś urwać i zarobić na wino.

Opublikowano

a mozna poznakowac szkla w lusterkach?

bo ja tez jak gdzies zostawiam auto to sie boje zeby fotochromow nie buchneli, bo to chwila moment a ponad 2 kola w plecy

a co do zazdrosci to racja,

bardzo zadko, ale czasem zdarzaja sie wyrazy sympati i pytania o auto od mlodych ludzi 25-35

ale zdecydowanie czesciej mozna spotkac sie z zazdroscia glownie u sfrustrowanych panow w srednim wieku ktorzy chetnie pozabijali by mie wzrokiem za to ze jezdze e38

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
a mozna poznakowac szkla w lusterkach?

Można, znajomy miał imię i nazwisko wypalone na wkładach lusterek, chyba w E39...

i co? też mu buchnęli :mad2: chyba dla zasady :duh:

Podobno dobrym sposobem jest przyklejenie w narożniku lusterka kilku kawałków taśmy klejącej na krzyż, żeby wyglądało na pęknięte :wink:

Opublikowano

Heh...zależy gdzie parkujesz i jak zostawiasz...ja parkowałem w zesżłym roku pod stadionem Xlecia we Wawie-raczej miejsce wrogie dla samotnych BMW :wink: ale nic sie nie stało...wszystko zależy od wielu czynników:)...

Może masz pecha z tymi wkładami..a może taki zbieg okoliczności...

Zostaw na złożonych lusterkach i dawaj chłopaką na pifko we Wawie to będzie dobrze, nawet najmniejszej ryski nie będziesz miał :mrgreen:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Dawanie na piwo jest kiepskim wyjściem, jesli nie dasz to co, będziesz miał rysy????? Nie chcę tutaj :BAD ale mnie cois takiego wkurza. Sa miejsca gdzie wiadomo lepeij zostawić na strzezonym i święty spokój 6 zł lepeij wydac niż szukac fury. Dawanie kasy 'pilnującym" jest beznadziejne.Tylko powoduje ich większą pewność siebie i własnie poastwawanie rys na autach "tych nie dających".
Opublikowano

Kolego LC, napisze Ci, co każdy tutaj kiedyś przeczytał.

1. Giną różne samochody , to że kupisz sobie opelka a nie Bunie to wcale nie znaczy, że Ci go nie buchną. Poza tym każde BMW to BMW i jest w podobnym stopniu narażone na kradzież nie ważne czy najnowsza trójka czy stara piątka.

2. Na auto z takiego rocznika jak sie przymierzasz bez problemu wykupisz sobie AC. Jeśli stać Cię na BMW z takiego rocznika, to powinno być Cię stać na pakiet ubezpieczeń, inaczej to :oops:

Wiec kup, tankuj, wymieniaj płyny, myj, woskuj i kochaj to auto niczego więcej nie potrzebuje. Wykup AC i śpij sobie spokojnie.

Opublikowano

Witam

od 3 m-cy jestem szczęsliwym nabywcą E39 '98. też miałem wielkie obawy co do kradzieży. analizowałem rynek złodzieji :) i doszedłem do wniosku

1. porządne AC

2. alarm + dodatkowe zabezpieczenie

autko stoi pod blokiem na zwykłym parkingu. mam dodatkowo zainstalowane urządzonko które powiadamia mnie w przypadku zadziałania alarmu (zasięg 400-600m).

w tej chwili kradną wszystko nawet ROVER (znajomej buchneli), BMW też ale prędzej zniknie ponad 10-cio letnie lub 2-3 latek. najlepsze powodzenie mają Fiaty, Dewoo, Golfy itp.

E39 nie jeździ za dużo po ulicach więc popyt na części jest mały.

P.S. Jeżeli autko ma central to zdejmij cięgna w drzwiach od zamka. zamek w tym momencie jest bez użyteczny (nawet kluczykiem nie otworzy sie tylko pilotem).

pozdrawiam