Skocz do zawartości

Wymiana przewodów hamulcowych i paliwowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chyba nadeszła pora na wymianę przewodów hamulcowych i dodatkowo paliwowych :( Gdzie dostanę takie przewody, najlepiej jakby był warsztat w Krakowie lub okolicy z możliwością wymiany. Może jest ktoś w posiadaniu schematu przewodów model 520i 24V 1991 r. Z góry dziękuję na wszelkie info i pozdrawiam, Maru.
A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano

Faktycznie , tak chyba będzie lepiej pod warunkiem, że nie będą się załamywać na zgięciach. Będzie trzeba tylko dobrać z odpowiednim przekrojem i grubością ścianek.

Dzięki i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj można bez problemu dostać miedziane przewody hamulcowe a co najlepsze(przynajmniej w sklepie gdzie się zaopatruje)są przewody z metra-mówisz dlugość i facet zarabia końcówki.Jeśli chodzi o przewód paliwa to podjedz do jakiegoś gazownika i kup przewód miedziany do gazu (średnica 6mm)powlekany tworzywem i będziesz mial spokój z przewodami raz na zawsze.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Te gumowe przy zaciskach też będziesz wymieniał? Piszę dlatego bo czytałem na forum że ktoś włożył właśnie z niewłaściwego tworzywa (choć one było do tego niby dedykowane) i przy hamowaniu "pompowały się" przez co był mały nacisk na tłoczki, miękki pedał i słabe heble.
Opublikowano
Te raczej zostawię bo są OK, tylko metalowe przydałoby się zmienić. W zasadzie już zamówiłem w Inter-Cars i po niedzieli będą do odbioru, cały komplet metalowych niecałe 170 pln. Co do przewodu paliwowego, mam już gumowe zbrojone do benzyny, trzeba będzie jeszcze tylko bak zdemontować i powymieniać.