Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koledzy moja bunię od kilku dni coś boli, wydobywają się taki dzwięki przy skręcaniu kołami na parkingu, podczas jazdy po prostej żadnych stuków wszystko igła, nowe wahacze i łączniki wymieniane jakiś miesiąc temu. Te dzwięki słychać przy manewrach parkingowych lub przy wolnym skręcaniu. Podczas jazdy wszystko pikuś. Nagrałem dzwięki może to coś wam pomoże

http://w116.wrzuta.pl/audio/3EXHR3eGJih/e39

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A maglownica ?

Nie mam pojęcia, ten dzwięk jest tylko w w jednym miejscu tak jakby coś się naprężało i puszczało taki metaliczny dzwięk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na 80% maglownica.

Kurcze ja skłaniam się bardziej ku górnemu mocowaniu amora. Maglownica waliła by przy jeżdzie po dziurach prawda ? a u mnie cisza nic nie puka

Opublikowano
Kurcze dziwi mnie , ze inni nie odpowiedza co maja 5er, moze i masz racje nie wziołem pod uwage łozyska , fakt to moze tez byc to. A wsadz kogos do auta aby krecił kierownica a Ty posłuchaj pod maska moze akurat zlokalizujesz dokladnie , ze to przy kielichu idzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurcze dziwi mnie , ze inni nie odpowiedza co maja 5er, moze i masz racje nie wziołem pod uwage łozyska , fakt to moze tez byc to. A wsadz kogos do auta aby krecił kierownica a Ty posłuchaj pod maska moze akurat zlokalizujesz dokladnie , ze to przy kielichu idzie.

Właśnie mnie też to dziwi. Zrobiłem tak jak mówisz i ten dzwięk tak się roznośi że masakra, ale jak złapie za amora to wyrażnie czuje jak po nim to się rozchodzi.

Coś mi się jeszcze przypomniało. Podczas hamowania pod sam koniec wyrażnie słychać puknięcie z lewej strony

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pewnie tak jak mowisz, łożysko amorka.

Modle się o to :D w tygodniu sprawdzę bo dzwięk wkurza na maxiora

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Stawiam na górne mocowanie amora. U mnie jest to samo i ostatnio jak sprawdzałem to łożyska na górnych mocowaniach już się zacierają i skrzypi przy skręcie.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
Opublikowano

Witaj,

podobnie brzmi również uszkodzony krzyżak kolumny kierowniczej - również zbliżony trzask w jednym miejscu, dalej cisza.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)