Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem. Jak bardzo szybko wchodzę w zakręt tak że wyraźnie czuć siłę odśrodkową, powiedzmy na granicy przyczepności kół auto jakby zostaje pozbawione paliwa. Nie ma szans aby po zakręcie odjechało. Muszę przekręcić kluczyk w pozycję off. nawet w czasie jazdy i ponownie go zapalić i chodzi. Co to może być. Dodam ze paliwa jest około 15-20l w baku.
Opublikowano
sprawdzałeś pompę paliwa??? ja tak miałem w e34 przy ostrej jeździe pompa nie podawała paliwa tyle co powinna a przy normalnej było ok
Opublikowano
To na pewno nie to. Bo można pałować i nic się nie dzieje, nawet jeżdżąc po zakrętach. Ale jeśli wejdzie się w taki 3-owy zakręt bardzo szybko ze siła odśrodkowa jest duża to paliwo nie dochodzi. Nie wiem czy nieco wgnieciony bak nie ma na to wpływu. Może na winklach w prawo za duzo paliwa ucieka na lewa stronę baku i nie ma go pod pompą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Nie wiem, może pompa wtedy przestaje działać. Dopiero ponowne podanie napięcia na przekaźnik ja załącza? A może to wina jakiegoś kabelka który dynda.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zatankuj więcej paliwa i sprawdź ponownie. Myślę że to będzie wina wgnieconego baku i ewentualne uszkodzenie wewnętrznych przegród.
Opublikowano
Zobacz czy masz szczelny dolot , miałem takie same objawy w calibrze i do wymiany była rura co idzie od filtra powietrza do kolektora dolotowego , na zakręcie silnik zasysał lewe powietrze i gasł.