Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie działa w przednich drzwiach od strony kierowcy ogranicznik drzwi (hamulec drzwi) drzwi hodzą swobodnie i samoczynnie się domykają nie chciałbym niepotrzebnie zacząć rozbierać drzwi chcę zasięgnąć info co trzeba zrobić lub jaką część trzeba kupić POZDRO DLA FANÓW BMW
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie mam to samo do tego jeszcze w jednych drzwiach, w których jeszcze ogranicznik dziala podczas otwierania slychac zgrzyt na zatrzasku.POradzcie

widzę że poza mną i kolegą bizonem nikt więcej nie spotkał się z tym problemem

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
witam, odgrzeje kotleta, mnie z kolei strasznie skrzypi i za boga nie wiem jak to smarować bo próbowałem wszystkiego łącznie z białym smarem w spraju i [BAD] a wręcz jeszcze gorzej, podejrzewam właśnie ogranicznik ale w miejscu gdzie się chowa w drzwi. Pytanie moje w związku z tym jest następujące, da się do tego dostać jakoś nie ściągając tapicerki?
Opublikowano
Panowie. Poradzilem sobie wymienilem ogranicznik i wszystko pieknie smiga. Niestety aby go wymienic trzeba zdjac tapiceke wiec jesli chodzi o wersje coupe to zaopatrzyc sie w 13 szt zapinek.Pozdrawiam
Opublikowano
Panowie. Poradzilem sobie wymienilem ogranicznik i wszystko pieknie smiga. Niestety aby go wymienic trzeba zdjac tapiceke wiec jesli chodzi o wersje coupe to zaopatrzyc sie w 13 szt zapinek.Pozdrawiam

Prawdziwy z ciebie szczęściarz że udało ci się kupić E39 coupe. Pewnie za jakiś czas TEDE pokaże go na końcu swojego programu :o .

Pozdrawiam

Opublikowano
proponuje spróbować wazeliny technicznej, u mnie pomogła na ciężko i skrzypiąco pracujące drzwi. ZDECYDOWANIE odradzam WD-40... ogranicznik obudzi zmarłego ;)
Opublikowano
uff smar do łożysk załatwił sprawę ale nie było łatwo bo od razu nie zadziałał musiałem poczekać z godzinę dwie żeby smar spłynął a nawaliłem go do drzwi (ogranicznika) naprawdę sporo. Póki co cisza, zobaczymy jak postoi na słońcu. Po WD 40 dopiero była jazda, jak Żukiem :)
Opublikowano
wiec jesli chodzi o wersje coupe to zaopatrzyc sie w 13 szt zapinek.Pozdrawiam

Fiu, fiuuuu - ciekawa wersja. Ale podejrzewam, że e39 Coupe wygląda bardzo zacnie.

Pzdr.