Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest jakiś sposób aby poprawić czułość czujnika deszczu? Chodzi o to, żeby szybciej włączał wycieraczki. Bawiłem się tym pokrętłem w manetce, co niby jets do jego regulacji (próbowałem na maksymalnym położeniu na górze i na dole) i przestawiłem na sam dół, bo wydaje mi się że działa lepiej niż jak jest na samej górze, ale mimo to wycieraczka mogłaby się szybciej włączać.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
Tak to jest z automatami. Przy słabym deszczyku nie sprawdza się najlepiej. Przy intensywniejszych opadach nie mam zastrzeżeń. A działa i tak dużo lepiej niż w innych znanych mi samochodach. Na szczęście można przejść na ręczne sterowanie.
Opublikowano

Nie jest z nim najlepiej, ale i tak jestem zadowolony.

Najgorzej jest przy małym deszczu, albo jak nie pada, ale droga jest mokra i komuś z naprzeciwka leci woda spod kół. Najbardziej optymalne ustawienie dla mnie to całkiem w górę..

Opublikowano
Kurcze w E60 działa znakomicie. Nawet jak jest słaby deszcz, albo komuś leci woda spod kół. Szkoda, że nie zrobili też tak w serii 1.

E30, E36, E60, E87, F48

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czujnik deszczu w mojej jedyneczce jest super!!!! Sprawdza się rewelacyjnie! jechałem 2 dni temu przez Alpy i ulewa waliła strasznie i jadąc za innym autem 180/godz. sprawował się rewelacyjnie ! Problem pojawia sie gdy pada bardzo drobny deszcz. Wtedy zawsze możesz lekko przycisnąć dżwignię wycieraczek... ZERO PROBLEMU !!!
Opublikowano
To że sam sobie mogę nacisnąć dźwignię do dołu i uruchomić wycieraczki to wiem, ale przecież nie o to chodzi, żeby to robić mając czujnik deszczu :)

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

.. a ja uważam ,że przesadzasz. Czujnik deszczu w jedynce działa rewelacyjnie ! Nigdy nie miałem problemu . Ale trzeba wyraznie zaznaczyć ,ze elektronika nie zrobi wszystkiego za ciebie ! To dotyczy wszystkich systemów ,a w szczególności kontroli trakcji ! Radzę Ci uważaj na zakrętach w śliskiej nawierzchni , bo się zdziwisz...

Pozdrawiam i życzę dużo " radości z jazdy" ;-)