Skocz do zawartości

330Ci oryginalne radio + wyjscie na czincze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej koledzy, mam maly zgryz, kupilem autko i mam w nim naglosnienie alpine...wszystko gra ladnie ale wyglad tego radia w e46... nie moge tego przezyc... czytalem kiedys ze ktos przerabial w oryginalnym radiu wyjscia glosnikowe na chincze oraz zrobil wyjscie na sub.. slyszeliscie o czym takim?? jest to mozliwe??
Opublikowano
o tym nie pomyslalem, tylko sie zastanawiam, jak kupie takie dwa konwertery podepne przod i tyl to bede musial dokupic jeszcze trzeci zeby podac sygnal pod tube... jezeli bede mial trzeci to ten trzeci sparowac razem z drugim ... tzn pod oba podac sygnal z tylnich glosnikow??
Opublikowano
Ja puściłem sygnał z radia na wzmacniacz , ze wzmacniacza na przody i woofer i było OK , jedynie trochę grzebania w przeciąganiu kabli i powrotu do drzwi no i zakup wzmacniacza np carpower 604 ew 1504 no i skrzynki w kufer :mrgreen: to było na poczatku , z czasem zrobiłem całkiem oddzielne audio z panelem rozdzielonym w schowku na okulary a bazą pod fotelem , to już dawało pięknie :D
Opublikowano
Kurde, premier, nie bardzo ogarniam Twoją koncepcję... :( Ja kupiłem jeden z tych konwerterów, wziąłem sygnał z tylnej półki = 2x RCA (chinch) na wzmacniacz a ze wzmacniacza mam 2x120W na głośniki lub 1x240 na tubę. Wykorzystałem drugi wariant. Efekty mizerne ze względu na dobre wygłuszenie bagażnika w E46... Teraz chcę kupić jakieś dobre 16cm głośniki, wsadzić je w półkę i podpiąć pod piec.
Opublikowano

chodzi o to ze autko zostalo ladnie naglosnione, dobre glosniki, radio zmieniarka i wzmacniacz alpine.. ale ten wyglad w srodku :duh: bo sam dzwiek :twisted:

aktualnie z radia idzie 6 czinczy przod, tyl i sub, zamysl jest taki zeby radio wywalic i dac oryginalne, na kable przednie dam konwerter i puszcze do wzmaka /tak jak jest teraz/, tylni sygnal rozdziele na dwa konwertery, z jednego sygnal puszcze na tylnie glosniki z drugiego na sub...

cala instalacja jest pociagnieta wiec tylko przy radiu podlubac...

Opublikowano

A jak wyglada sprawa gdy na pokladzie jest Harman/Kardon.

Mam woofery 12' z Infinity i zarzadza tym wzmak Alpine.

Jak to zgrac, nie chce wymieniac radia, bo mam NAVI.

Moge sygnal (na chinach) pociagnac z instalacji niskotonowych glosnikow Harman/Kardon, czy jak to zrobic?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam

czy z radia cd biznes można wyciągnąć sygnał low, plus sygnał + do wzmacniacza? czy tylko zostaje konwerter hi-->low?

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
z tylu w bagazniku po lewej stronie znalazlem dwa kabelki prawdopodobnie podlączenie do cd. lub navi. czy mozna podłaczyć zmieniarkę pod radio cd biznes?
Będziesz Mógł Więcej