Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam obecnie w swojej E46 320d fabrycznie zamontowane amory.Po zmodyfikowaniu programu i znacznie zwawszej jezdzie auto jest dla mnie za miekkie.Nie chce go obnizac a jedynie nieco utwardzic.Polecono mi zmiane amorow na Bilstein B6,ktore pasuja do seryjnych sprezyn.

Czy ktos moze mi doradzic czy rzeczywiscie same amory B6-ki utwardza mi auto?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kiedys była o nich mowa i pisali ze do e46 na nasze drogo sa one za twarde i szybko padaja

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Hej! B6 będzie pasować.. jest sztywniejszy ale takiej samej długości jak B4. Ja bym je wybrał.. tylko uważaj co kupujesz, na allegro jest sporo podróbek. Co do komfortu to kwestia gustu.. Ja jeżdżę na B8 i sam się wahałem nad zmianą na B6 jak mi padł jeden z tyłu.. ale udało mi się dorwać B8 w dobrej cenie i jest GIT. jeżdżę prawię rok na nich i jest super. Polecam.
Opublikowano

B6 SPORT miałem zamontowane w ostatniej Audi A4 a na nich sprężyny H&R 60/40

więc tak

B6 wymiarowo jest taki sam jak zwykły gazowy B4 tylko że ma inną charakterystykę

do nich można bez problemu założyć sprężyny -40

trochę sprzedałem tego mimo że drogie jak cholera ale żadnych reklamacji nie było

polecam

Opublikowano

W Audi S4 321KM miałem B6 i w porównaniu do serii wypadały rewelacyjnie, autko twardsze ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu, przestało się przechylać w szybkich zakrętach, jedynie tuleje szybciej się wybijają, bo amor twardszy.

Ogólnie git :cool2: